Vanwege die hoogte vallen ze de meeste bezoekers niet op. Dat is nu anders: deze zomer staat er voor elk raam een groot paneel met een foto van dat raam met daarnaast een toelichting. Hierdoor zijn de vensters van zeer dichtbij te bekijken. 

Drie ramen bevatten afbeeldingen van Lebuinus, de stichter van Deventer. Glas in lood ramen worden gemaakt van speciaal glas, dat op een heel oude, ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Dat gebeurt nu nog steeds en is een spectaculair gezicht, met veel rook en vuur. In de kerk draait een filmpje van 5 minuten, waarin dat allemaal te zien is. 

Verder is er een fraai vormgegeven boekje te koop, met alle informatie overzichtelijk bij elkaar, geïllustreerd met schitterende kleurenfoto’s van de ramen en details daarvan. Ook aan kinderen is gedacht. Van de foto’s van 2 ramen is een puzzel gemaakt, die de kinderen in elkaar kunnen zetten en er zijn kleurplaten. 

De expositie is te zien tot 1 november in de Broederenkerk. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en op koopzondagen van 12.30 tot 15.00 uur.