Deventer Verhaal is blij met een directeur die zowel over inhoudelijke als organisatorische vaardigheden beschikt en heeft laten zien het publiek op verschillende manieren te kunnen aanspreken. Van der Horst heeft brede kennis van de erfgoedsector en een groot netwerk in de regio. Deventer Verhaal gaat met de benoeming van de nieuwe directeur met enthousiasme een nieuwe fase in. 

Ewout van der Horst (1979) studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Als historicus was hij sinds 2003 verantwoordelijk voor tientallen cultuurhistorische publicaties, tentoonstellingen en multimediale projecten in de provincie Overijssel. Sinds 2008 is Van der Horst projectleider bij Stichting IJsselacademie.  

De komende twee maanden richt Van der Horst zich nog, binnen de mogelijkheden die de huidige situatie in Nederland biedt, op het afronden van het project 75 Jaar Vrijheid. Na een korte overdrachtsperiode neemt hij in juni het stokje over van interim-directeur Bart Vermeulen.