Etty Hillesum Lyceum vindt het belangrijk dat haar leerlingen zich bewust zijn van de bijzondere historie én de eigentijdse pracht van hun stad.

Zo zullen alle leerlingen van het Stormink de stad in gaan voor een ‘Escape the city’. Aan de hand van puzzels door de hele stad moet elk groepje zich bevrijden uit hun boeien en proberen de kluis te openen.  Op het hoogtepunt zullen er 500 tot 600 kinderen tegelijk in de stad rondlopen. 

Het Vlier heeft keuzeprogramma’s voor alle leerlingen. Zij kunnen kiezen voor diverse activiteiten, zoals ‘Geschiedenislessen over Deventer’, ‘Het Deventer Spel’, ‘De Deventer Putmoord’ en ‘Filosoferen in de geest van Geert Groote’.

Arkelstein heeft verschillende workshops voor alle leerlingen georganiseerd zoals: ‘De skyline van Deventer’, ‘de Deventer 1250 quiz’,  ‘Authentiek koken ‘ en ‘Een kasteel bouwen met dozen’.

Op de Marke hebben verschillende vaklessen een passend thema en is er een expositie van diverse “Deventer 1250 gezelschapsspelen” die door de leerlingen van de vrijeschoolleerloute Het Corberic zijn ontworpen en gemaakt. 

Voor Boerhaave staan de plannen nog in de steigers.

Voor meer informatie, klik hier