Het blijken drie intensieve dagen, waarbij de fietstocht start vanaf de Oegandese ambassade in Brussel. De groep is opgedeeld in vier teams, die ieder in eigen tempo fietsen. De tocht verloopt soepel, al gaat er natuurlijk ook her en der wat mis: een valpartijtje, een kapotte fiets, gemiste afslagen, afzien, voor sommigen even een stukje in de volgauto, en dan weer door. Het hoort er op zo’n lange tocht allemaal bij.

Zaterdag waait het hard, windkracht 5. Gelukkig voor de teams hebben ze de wind grotendeels in de rug. Toch is het afzien, met vele klimmetjes, waarvan de Posbank de zwaarste, regen, wind en koude. Gelukkig breekt regelmatig het zonnetje door en moedigen de teams elkaar onderweg aan. Enthousiaste ouders gebruiken het Pinksterweekend om met de caravan de route te volgen.

 

 

 

Sponsorbedrag

De groep van 53 fietsers legt het laatste deel van de tocht gezamenlijk af. Een enorm lint fietst Deventer in en wordt onthaald op Het Vlier. En dan wordt het sponsorbedrag bekend gemaakt: €10.200,15.

Hiermee wordt de komende drie jaar het onderwijs op de Kasozischool in Oeganda versterkt. Voor elke twee leerlingen van de school worden schoolboeken verstrekt in verschillende schoolvakken. De stichting Knowledge for Children zal de docenten training geven in het lesgeven met boeken.

Daarnaast krijgt het management van de school training in basis leiderschapsvaardigheden en projectmanagement, zodat zij uiteindelijk in staat zijn om de school zelfredzaam te maken. Het is een samenwerkingsproject tussen de lokale gemeenschap, het Etty Hillesum Lyceum en de stichting Knowledge for Children.

 

Dank gaat uit naar de initiatiefnemer van de actie, Peter van Leuteren. Met zijn enthousiasme kreeg hij vele leerlingen, ouders en collega’s mee om de actie tot een succes te maken. Het was veel werk, maar het resultaat mag er zijn. Een prachtige ervaring, waarbij het mooi is om te zien hoe leerlingen, ouders en collega’s van alle locaties plezier met elkaar maken en samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.