Naast een selectie van de bekende serie schilderijen ‘Vorsten van Oranje’ van Gustave Nouel, zijn in deze kalender, ook afbeeldingen van unieke glasobjecten van Bikkel en Melvin Anderson opgenomen.  De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) ondersteunt dit nationaal plan en de Oranjekalenders kunnen hierdoor ook landelijk verkregen worden bij Oranjeverenigingen die willen bijdragen. De Oranjecommissie van Bathmen, de oudste Oranjeorganisatie van Nederland (1814), was als eerste bereid om deze ‘Esafette voor Sint Maarten’ te ondersteunen en kalenders te verkopen voor het goede doel!  

Op Koningsdag zijn de Oranjekalenders in het Oranjepark te koop bij de stands van stichting AABA  (Antilliaanse en Arubaanse Beraad Apeldoorn). Vanaf Koningsdag 2018 tot Koningsdag 2019, zijn deze artistieke verjaardagskalender o.a. te koop bij het CODA museum en bij ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur). Bij ACEC  zal er ook een presentatie zijn van enkele schilderijen van Gustave Nouel, die in de Oranjekalender zijn opgenomen.  
Aan Gustave is ook uitgenodigd om bij ACEC een performance ‘straatschetsen’ te geven, op Koningsdag.  

Orkaan Irma heeft eind 2017 enorme verwoesting aangericht in Sint Maarten met dodelijke slachtoffers en gewonden en met meer dan 90% van de huizen en gebouwen beschadigd. Onze Koning liet weten dat Sint Maarten altijd in zijn hart zit en dat we in goede en slechte tijden in Nederland klaar staan voor Sint Maarten.