Naast de brandende auto stonden links en rechts ook auto’s geparkeerd, deze liepen door de hitte ook flinke schade op. Eén van deze auto’s kon nog door de eigenaar worden verplaatst, maar alsnog was er al flinke schade door gesmolten bumper en spiegel. Daarnaast vloog een heg waar de auto’s voor stonden ook in brand. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen auto’s. 

Twee afzonderlijke buurtbewoners, die niet met naam genoemd willen worden, zagen verdachte personen rennen door de wijk. Een man die naast de parkeerplaats woont werd wakker van een geluid, wat leek op een doffe knal. Toen hij uit het raam keek zag hij een knipperend licht, wat later de vlammen bleken te zijn. Door de Versteegstraat zag hij 1 of 2 donkergeklede personen rennen. Het zou op basis van postuur en lengte gaan om ‘jonge jongens’. 
 
Een andere buurman was nog wakker ten tijde van de brand en hoorde ook een knal. Hij zag ook twee jongens rennen, maar dan in een naastgelegen straat, en heeft 112 gebeld. De buren worden liever niet met naam genoemd, uit angst dat hun auto’s wellicht hierna aan de beurt zijn. 

De schade op de parkeerplaats is enorm. De Peugeot is volledig uitgebrand, bij de Audi is sprake van flinke schade aan de zijkant door de hitte van de brandende auto. Ook sprong door de warmte een zijruit. De brandweer heeft de motorkap geopend om zeker te weten dat de Audi niet ook in brand was gevlogen. Een paar meter van de haag rond de parkeerplaats is volledig weggebrand. 
 
In Deventer is al lange tijd sprake van brandstichtingen in auto’s, scooters en straatmeubilair, waarbij de branden zich voornamelijk concentreerden rond de wijken Keizerslanden en de Zandweerd. Na een aantal rustige maanden hebben er de laatste week weer een aantal brandstichtingen plaatsgevonden in verschillende delen van de stad. 
 
De politie heeft aangiftes opgenomen van de eigenaren en doet onderzoek. Omwonenden wordt opgeroepen op om beelden van beveiligingscamera’s of dashcams van auto’s te controleren in de hoop dat daders daar misschien op te zien zijn. Wie verder iets verdachts heeft gezien kan contact opnemen via 0900-8844.