Touwtje uit de brievenbus…

Ter ere van zijn 85e verjaardag gaf Jan Terlouw op 1 december 2016 een speech in de Wereld Draait Door. Dit “Touwtje uit de brievenbus” pleidooi raakte en roerde velen.

Een gedachtegoed dat meer verdiend dan 7 minuten zendtijd en vraagt om een jaarlijks terugkerend evenement. Dit vormde de grondslag voor de nog op te richten Stichting Deventer Jan Terlouw lezing door de initiatiefnemers Tauw Group, Gemeente Deventer, Deventer Schouwburg en Cleantech Regio.

Deventer Jan Terlouw lezing

Het doel van de Deventer Jan Terlouw lezing is: Vormgeven aan het gedachtengoed van Jan Terlouw en een dialoog tot stand brengen tussen verschillende generaties en zo toehoorders te inspireren om tot actie over te gaan. “We kunnen niet langer wachten”.

Op deze manier worden maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid, de staat van het land en het nemen van verantwoordelijkheid in een snel veranderende samenleving uitgediept, in historisch perspectief geplaatst en letterlijk op het podium geplaatst.

Kick off 2017

Jan Terlouw opent met zijn eigen lezing op vrijdag 15 december 2017, aan de vooravond van het Deventer Dickens Festijn, het feest waar arm en rijk samenkomen in de periode van het licht in de duisternis. Jan Terlouw nodigt voor deze avond één jonge spreker uit die hem aanvult in zijn thema. Hij heeft ervoor gekozen om zijn kleindochter Laura Faber het woord te geven. De locatie is de Grote Zaal van de Deventer Schouwburg.