“We zochten iets ludieks om de Sportweek bekend te maken onder Deventenaren”, legt Tim van Beek van Sportbedrijf Deventer uit. “Dit idee is ontstaan naar aanleiding van het EK Amsterdam, waar door de hele stad baantjes gelegd waren.” Zo meldt RTV-Oost

Latex 

Dus zijn medewerkers van het bedrijf Graffitinetwerk ingehuurd om de Engestraat vandaag te spuiten. Hoeveel graffitibussen zijn daarvoor nodig? “Nou, geen graffitibussen”, corrigeert medewerker Neil. “Dit soort werk doen we gewoon met flinke potten latex.” 

De bedoeling is dat de straat de hele week als atletiekbaan wordt gebruikt. Van Beek: “Je kunt dan door de straat rennen en daarmee kans maken op leuke prijzen. Op die manier willen we mensen in beweging krijgen voor en tijdens die Nationale Sportweek.” 

Hostcity 

Deventer is dit jaar Hostcity van de Nationale Sportweek, samen met Helmond, Heerenveen, Groningen en Den Haag. Samen met sportverenigingen en andere organisaties is in de stad een sportprogramma samengesteld van zaterdag 15 tot en met donderdag 20 september.