Twintig energiecoaches

De gemeente Deventer heeft (RRE) subsidie ontvangen van de rijksoverheid om de verduurzaming te stimuleren. Een van de onderwerpen daarin is het opleiden en gedurende een jaar inzetten van 20 extra energiecoaches. Deze opdracht is aan de Deventer Energie Coöperatie gegund. 

Wat ga je doen

Als energiecoach kom je bij de mensen thuis, bespreekt met hen hun woonwensen en verzamelt gegevens over het woning- en energiegebruik. Je geeft je bevindingen weer in een kort rapport, dat kan dienen als uitgangspunt voor het aanvragen van één of meerdere offertes. Je stimuleert en motiveert bewoners van de gemeente Deventer om een professioneel energie advies te laten maken, om energiebesparende maatregelen te nemen of om energie duurzaam op te wekken. Je wijst desgewenst de weg naar een professionele adviseur of naar goede uitvoerders. De diensten van een energiecoach zijn gratis en beschikbaar voor alle inwoners van Deventer. Op deze manier help jij de woningeigenaren met het stap voor stap verduurzamen van hun woning.  

Opleiding Energiecoach

De gemeente gaat je helpen en klaarstomen om goed voorbereid aan de slag te gaan. Je doet daarom mee aan een training tot energiecoach. Onder voorbehoud van de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus starten ze in de maand mei met de training. Het gaat om een praktijkgerichte training verdeeld over drie dagen van circa vijf uur in twee weken. Dit zal plaatsvinden in twee groepen van maximaal twaalf deelnemers. De training wordt verzorgd door SME Utrecht, er zijn geen kosten aan deze training verbonden. Er is veel belangstelling om energiecoach te worden en er zijn twintig plekken, mocht je dus interesse hebben meld je dan snel aan. 

Inzetbaarheid na de training

Wanneer je de training hebt afgerond verwachten ze dat je daarna, in ieder geval gedurende een jaar, als energiecoach voor de coöperatie inzetbaar bent. Als vrijwilliger ontvang je een onkostenvergoeding van €1500 per jaar. Gedurende de periode dat je voor ze aan het werk bent, wordt je begeleid door een professional. 

Word jij onze nieuwe energiecoach?

Ben je geïnteresseerd? Ga naar www.deventerenergie.nl of meld je gelijk aan door hier te klikken, ze nemen zo snel mogelijk contact met je op!