De gemeente heeft uit de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE) subsidie van de rijksoverheid ontvangen om de verduurzaming van Deventer te stimuleren. Een van de projecten betreft specifiek het stimuleren van huiseigenaren om verduurzamingsmaatregelen te nemen en energie te besparen. Deventer Energie Coöperatie voert dit project in opdracht van de gemeente Deventer uit en het team van energiecoaches dat woningeigenaren gaat ondersteunen is er klaar voor. 

Gratis ondersteuning door Energiecoach 

De energiecoaches zijn er voor iedereen die een lagere energierekening, meer wooncomfort en een schoner milieu belangrijk vindt maar misschien niet precies weet waar te beginnen. De coach komt bij mensen thuis langs, bekijkt het huis en energiegebruik, geeft informatie en tipvoor het nemen van maatregelen om energie te besparen, bespreekt wensen en mogelijkheden, weet welke subsidies er zijn en maakt een persoonlijk stappenplan. Hij of zij kent de wereld van uitvoerders en kan mensen doorverwijzen naar een energie adviseur of naar isolatie- of installatiebedrijven. De onafhankelijke en deskundige ondersteuning en hulp van een energiecoach is kosteloos. 

Acties verduurzaming Deventer 

Kijk voor een totaaloverzicht aan acties en hulp bij verduurzamen op Deventerstroomt.nl/acties. 

Afspraak maken 

Het maken van een afspraak met een energiecoach is snel gedaan via www.gratisenergiecoach.nl 

Corona 

Huisbezoeken door de energiecoaches vinden plaats conform de Corona richtlijnen. Online of telefonische ondersteuning is vanzelfsprekend ook mogelijk, beide vormen leveren een persoonlijk stappenplan op voor de huiseigenaar.