Op de tweede dag van het EK onder 23 jaar in Gävle deed Emma Oosterwegel goede zaken
Gisteren blonk ze ook al uit op de het eerste onderdeel, de 100 meter horden Daarin noteerde Oosterwegel een tijd van 14.21 sec. Hiermee blijft ze ruim (13.63 sec.) boven haar pr tijd op de horden die ze eerder dit seizoen sterk verbeterde.

Bij het hoogspringen herstelde Oosterwegel zich goed door in één poging over de 1.70 meter te springen. De 1.73 meter bleek nog net te hoog gegrepen voor gisteren.

Tijdens het derde onderdeel, het kogelstoten, kwam Oosterwegel met een fantastische stoot van 13.47 meter tot een nieuw persoonlijk record. Met deze stoot steeg Oosterwegel maar liefst 5 plekken in de tussenstand, naar plaats 10!

Op het afsluitende onderdeel van dag 1, de 200 meter, wist Oosterwegel de serie te winnen in een tijd van 25.12 sec. In de tussenstand nu op de zesde plaats na vier onderdelen.

Vandaag kwam ze bij de 100 meter horden minder goed uit de startblokken, maar herstelde de Daventriaan zich sterk bij het verspringen waarbij ze tot een afstand kwam van 5 meter 86 in haar derde poging.

Midden op de middag werd ze derde bij het speerwerpen waarbij ze het projectiel wierp naar 52,04 meter en daarmee steeg naar de Diepenveense naar een derde plek in de tussenstand!

Een geweldige race liep Emma, afgesloten met een nieuw persoonlijk record. Lang bleef het staren naar de tijdregistratie die 2.12.69 min aangaf. Maar was het voldoende…
Enorm teleurgesteld droop de Diepenveense af toen bleek dat het nét niet genoeg was. Op werkelijk een haartje na een plek op het podium.

Eenmaal terugkijkend op het EK tot 23 jaar in het Zweedse Gävle, zal straks de trots gaan overheersen. Een buitengewone prestatie al waren die duizendsten van secondes toch cruciaal…