Door de blessure van Nadine Broersen en het afzeggen van wereldtopper en trainingsmaatje Anouk Vetter werd haar door de organisatie meteen een mogelijke podiumplaats toegedicht. 

Emma lijkt zich niets te hebben aangetrokken van deze druk. Zij wist de 60 meter horden te winnen net als het hoogspringen. De prestatie bij het hoogspringen  (176 cm) betekende een persoonlijk record en tevens een clubrecord voor AV Daventria 1906.  Kogel viel wat tegen maar met 5.71 m. werd bij het verspringen een stevig gat met de concurrentie geslagen. De afsluitende 800 meter was voldoende voor haar eerste Nederlandse meerkamp titel bij de senioren. 

Maar niet alleen Emma presteerde geweldig. Lauri Hulleman bekroonde een degelijk weekeinde met een zilver medaille bij de jongens junioren A. Zijn afsluitende 1000 meter was indrukwekkend. Van kop af sloeg hij een enorm gat met de rest van het veld en wist dit tot de finish vol te houden.  Bij de meisjes junioren A werden Lynn van Zijl en Danique de Haan 4e en 5e. Volop toekomst voor de Daventria meerkamp derhalve. 

Ronald Kuin wisselde uitstekende prestaties af met tegenvallende op zijn zevenkamp. Zijn 1000 meter aan het einde van de twee dagen topatletiek was er weer een om in te lijsten, hij won overtuigend. Hij hoort met deze prestatie bij de beste 10 indoor meerkampers.