Deze week de aftrap van Elvira Salet.
Met gepaste trots introduceren we de allereerste column van Elvira onder de titel: ‘De reis’

Elvira Salet

Lieve Erik,

De bergen vliegen langs mij heen, ik hoor op de achtergrond Italiaanse zinnen die in flarden bij mij binnen komen. Tegenover mij zit een verliefd Italiaans stelletje, zij nog jong en hij de geslaagde iets wat oudere zakenman. Ik zit in de trein vanuit Bolzano naar Verona met mijn gezicht tegen het raam, het landschap vliegt langs mij heen. Wij zijn op onze terugreis vanuit Collalbo naar huis en vliegen straks terug vanaf Verona naar Amsterdam.

Terwijl ik naar het verliefde stel kijk denk ik terug aan een goeie week geleden. Jee wat gaat het allemaal snel, het trainingskamp zit er alweer op. Wat gebeurt er allemaal in een week, een weekend terug werd Mika van Essen Nederlands Kampioen Sprint. Sebas Diniz, zijn trainingsmaatje, werd bij de junioren B nipt tweede en op waarde geklopt door Stefan Westenbroek uit Ommen.

Een week geleden had ik nog redelijk veel adrenaline in mijn lijf van dat weekend. Op de 500m op dag 1 van het NK Junioren Sprint pakte Van Essen gelijk Goud bij de junioren A,  tevens de winst voor de rest van het weekend, reed de laatste dag een geweldige 1000m en kroonde zich hiermee tot Sprintkampioen van Nederland bij de junioren A. Zijn teamgenootje Diniz uit Borne stond na dag 1 met een baanrecord op de 500m ook op de eerste plaats, maar had dag 2 een slechte start op de 500m: eerste positie weg. Westenbroek was nu wel goed weg en pakte het baanrecord terug op de 500m. Op de 1000m sterke tijd, maar zijn concurrent Westenbroek reed ook een geweldige 1000m. Westenbroek reed in hetzelfde kwartet en hoorde de tijd van Diniz en dacht “ik moet harder” en knap Westenbroek ging nog iets harder en werd Nederlands Kampioen, verwees Diniz bij de B junioren naar het Zilver. Mervin Maatman (Deventer) ook uit ons team reed naar een keurige 5e plek.

Ook bij deze jonge gasten draait het om goud, ik hoor gelach van de jongens iets verder op in de coupé van de trein, denk terug hoe Diniz en De Kluiver lachend naar mij toe renden toen Van Essen Kampioen werd. Dat is zo mooi, het binnen het team elkaar gunnen en blij zijn met deze overwinning.

Voor Van Essen komt het KPN NK afstanden met de ‘grote mannen’ er aan in de kerstweek. Van Essen is er klaar voor, maakt een sterke ontwikkeling door, technisch gaat het geweldig, elke klap raak, mooi om te zien, stabiel getraind met zijn trainingsmaatjes op deze hoogte stage.

Zoals altijd goeie keuze geweest om deze week nog even iets extra’s te pakken voor iedereen. De ‘zomer’ was uitgewerkt! Ook de fiets Battles zijn altijd legendarisch, ‘mannen rustig fietsen’. Dan kijkt iedereen je aan met een blik ‘dat weet je toch’ er wordt om de winst gefietst. In gedachten zie ik de strijd met een glimlach terug.  Wie is er dit jaar het eerst en snelst boven op de Rittner Horn! Adriaan de Kluiver pakte de winst glansrijk, er achter werd hard gesprint…..altijd voor de eer. Dan heb je gelijk iedereen weer scherp in de training.

Ik hoor en voel de trein remmen, een van de jongens roept naar mij, “Elvira hier moeten wij er toch uit”! Ik verlaat mijn mijmeringen en het verliefde stelletje, ze groeten vriendelijk CIAO……..

WIE IS ELVIRA SALET?
Ik ben trainer/coach van een geweldig mooi junioren team, de gewestelijke selectie SprintTeam OOST. Wij trainen op de namiddag, maandag, dinsdag en vrijdag op de Scheg in Deventer. In de zomer trainen wij op de atletiekbaan en skeelerbaan op Keizerslanden. De krachtrainingen (KR Trainer Yildiz van Essen) werken wij af bij Antvelink Sportfysio in Deventer. De fietstrainingen worden afgewerkt vanaf Wilp de Veluwe over, de dijk aan de overkant van Deventer, of vanaf De Knobbel Heerde/Epe/Tongeren. De rijders komen allemaal uit de regio Oost. Het team bestaat uit: Mika van Essen (Schalkhaar), Adriaan de Kluiver (Schalkhaar), Mervin Maatman (Deventer),  Tim Hoogkamer (Deventer), Sebas Diniz (Borne), Watse Vermaning (Vriezenveen), Lars van Bemmel (Ede), Michael Den Draak Borm (Arnhem), Jens Verbeek (Dronten), Pepijn de Wolff (Arnhem) en de twee stagiaires Fabienne Diniz (Borne) en Yasmine Bouaziz (Apeldoorn).