In de uitwedstrijd speelde de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi nog met 2-2 gelijk tegen de Zwitsers. Op vrijdag 25 maart opent Jong Oranje de interlandperiode met een uitwedstrijd tegen Jong Bulgarije. De andere tegenstanders waartegen Jong Oranje het in de EK-kwalificatie opneemt, zijn Jong Moldavië, Jong Gibraltar en Jong Wales.

Het is voor de negende keer dat Go Ahead Eagles als gastheer optreedt voor Jong Oranje. Van de voorgaande wedstrijden in De Adelaarshorst werden zes duels gewonnen en twee wedstrijden verloren. De laatste keer dat Jong Oranje in Deventer speelde, was op 7 september 2021 tegen Jong Moldavië. Jong Oranje won met 3-0 door doelpunten van Joshua Zirkzee, Jurgen Ekkelenkamp en Brian Brobbey.

Georgië en Roemenië organiseren samen in juni en juli 2023 het EK. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Jong Georgië en Jong Roemenië automatisch gekwalificeerd zijn. Aan de EK-kwalificatie doen 53 landen mee, die verdeeld zijn over acht poules van zes en één poule van vijf. De groepswinnaars en de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2023. De overige nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende vier EK-tickets. Deze tweeluiken worden gespeeld in september 2022.

Nadere informatie over de kaartverkoop voor Jong Oranje – Jong Zwitserland volgt in een later stadium op de website en social mediakanalen van Go Ahead Eagles en de KNVB.