Deventer Radio en Televisie is een vrijwilligersorganisatie die slechts part-timers in dienst heeft. Al het lokale nieuws op radio en televisie wordt dus verzorgd door vrijwilligers. Vakidioten die, merendeel buiten hun full-time baan om, het leuk vinden iets voor de maatschappij te doen. Nieuws vergaren, televisie en radio maken en artikelen schrijven voor de actuele nieuwssite van de lokale omroep.

SPORTPLATFORM
Vanuit het radioprogramma Sport Live, dat onlangs nog zijn 600ste uitzending beleefde, kwam het idee van een nieuwsplatform. Het lokale sportnieuws, bij de nieuwssite van Drtv, werd voorheen vermengd met de ‘gewone’ nieuwsberichten. Redacteuren verzamelden sportberichten en wilden dat overzichtelijk posten op een aparte pagina: @DrtvSport werd ‘geboren’.

KARTREKKERS
In de recente jaren hebben voornamelijk twee vrijwilligers zich hiervoor sterk gemaakt. Milan Keskin en Erik van Luttikhuizen ‘trokken de kar’ en in hun enthousiasme sleepten ze menig vrijwilliger mee. Ze wierven ook nieuwe vrijwilligers zodat het geheel goed gestalte kreeg en gewaardeerd werd bij sportminnend Deventer.

VOETBAL
De rode draad was toch altijd wel het voetbal. Niet alleen omdat daar de voorliefde ligt van de meesten, ook omdat het aanleveren van nieuws, artikelen, nieuwsberichten en verslagen, vanuit die tak van sport, het meest constant was. Voetbal is volkssport nummer één in Deventer en de rest volgt op hele grote afstand.

MASSAAL
Zonder iemand tekort te doen, er was geen sprake van een breed sportplatform. Bedoeld was een omgeving te creëren waarbij alle sportclubs van Deventer hun nieuws en verslagen kwijt konden op één platform, aangeleverd door de lokale omroep Drtv. De voetbalclubs kozen wel massaal voor de geboden ruimte en zond massaal in.

DEVENTERVOETBAL.NL
Het had ook te maken dat Deventervoetbal.nl een site had die, voor de voetbalclubs, een dergelijk platform ooit leverde. Gesteund door onderzoek, interviews, enquêtes en vele gesprekken is vervolgens een keuze gemaakt. Deze keuze werd geboden door de founders van de toenmalige populaire voetbalsite Deventervoetbal.nl

NIEUW LEVEN
Roy Beumer en Mark Webbink waren het in één avondje eens met Milan Keskin en Erik van Luttikhuizen en zo werd besloten Deventervoetbal.nl weer nieuw leven in te blazen. In samenwerking natuurlijk met DeventerRTV dat het andere sportnieuws op hun nieuwssite zal blijven plaatsen onder de noemer ‘Sport’.

SPLINTERNIEUW
De enige essentiële verandering is dus dat Deventervoetbal.nl een herstart krijgt en al het voetbal verhuist van de site van DeventerRTV naar die van Deventervoetbal.nl. Vanaf 1 september gaat de site officieel van start, en ondertussen zien we al veel artikelen op de splinternieuw ontworpen site blinken. Alle andere (breedte) sporten blijven dus gewoon bij de Drtv site en dat nieuws kan gezonden worden naar redactie@deventerrtv.nl

JOUW CLUB
De site is intuïtief, overzichtelijk en werkt makkelijk via de mobiel. Wil je ook het nieuws van jouw voetbalclub op de site? Mis je de verslagen van jullie ‘vlaggenschip’ tussen al die andere verslagen? Mail Deventervoetbal.nl dan via redactie@deventervoetbal.nl en ook jouw vereniging doet mee!

MEEDOEN
Deventervoetbal.nl is een initiatief van vrijwilligers die, in samenwerking met Deventer RTV, het lokale voetbal in de gemeente Deventer de ruimte wil geven nieuws en verslagen gebundeld op één platform te krijgen. Dit om de lokale clubs te ondersteunen en de sport in Deventer te promoten. Alle werkzaamheden zijn onbetaald. Wil je ook een steentje bijdragen? Lijkt het je leuk te schrijven of ander vrijwilligers werk te verrichten, mail ons gerust redactie@deventervoetbal.nl