Kinderen mogen eikels inleveren voor de varkens. Ze verzamelen de eikels in de tuin thuis, in het bos of elders en leveren die in bij de dierverzorgers van de Ulebelt. Elke kilo eikels, schoon èn droog, levert 10 cent op. De eikels zijn bedoeld als wintervoedselvoorraad voor de varkens, die zijn er dol op. De actie loopt totdat de 1.000 kilo bereikt is! Let wel, het is een kinderactie, niet voor ouders, opa’s en oma’s en andere volwassenen.

Heksenbezem 

Speciaal voor kinderen organiseert de Ulebelt op woensdag 14 oktober een workshop Huttentut Heksenbezem maken. Onder de deskundige begeleiding gaan kinderen hun eigen heksenbezem maken van het gewas huttentut en een wilgentak. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelfstandig meedoen, kinderen van 6 en 7 jaar nemen iemand mee als begeleider. Vanwege coronamaatregelen staat begeleiding op afstand. Deze workshop doet de Ulebelt twee keer, om 13:30 en om 14.15 uur, steeds met max 6 kinderen, vol=vol en reserveren is verplicht, via de website van de Ulebelt.

Insectenhotel en spinnen zoeken 

Op vrijdag 16 oktober is er een kinderknutsel van 10.30 tot 12.00 uur. Hierbij gaan kinderen een mini-insectenhotel maken. De workshop wordt buiten gegeven. Aanmelden kan ook via de website van de Ulebelt. Met een insectenhotel creëer je nestgelegenheid voor nuttige insecten in je tuin. 

En wie zelf op ontdekking wil gaan, kan bij de stal een spinnen-herfst-speurtocht ophalen met opdrachten over het terrein! De Ulebelt is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 9:00 tot 17:00 uur, in de weekenden van 13:00 tot 17:00 uur. Op woensdag, vrijdag en zondag is er ook horeca, die onlangs in een nieuwe jas is gestoken, vanuit de Kikkerkeet.

Struinen langs de IJssel 

Zin om eens langs de rivier te gaan struinen? Sinds kort is er een struinapp voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar! Op ontdekking door de Ossenwaard, een tocht van ongeveer anderhalf/twee uur. Van te voren download je de app en de route, en dan stevige schoenen aan en op pad. Via de website van de Ulebelt vind je meer info hierover.