Statistisch gezien wordt er vanaf oktober, als de dagen korten, meer diefstal gepleegd, ingebroken en worden er meer overvallen gepleegd. De thema avond is in het leven geroepen om met name Deventer winkeliers preventief te wapenen tegen deze criminaliteit. 

Foto Francis Hogeslag

 

Tijdens de interessante avond werd eerst gesproken door de politie, over cybercrime. Daarna lieten twee acteurs zien welk gedrag een winkeldief vertoont. Vragen zoals hoe je voorkomt dat iemand er met jouw spullen vandoor gaat en hoe je iemand aanspreekt kwamen tijdens deze ‘voorstelling’ aan bod.

 

Vanuit het KVO is een veiligheidsmap samengesteld, met daarin onderwerpen zoals het voorkomen van diefstal, maar ook tips & trucs om een overval te voorkomen, interne diefstal te vermijden en bijvoorbeeld over omgaan met agressie. De drukbezochte avond was een mooie gelegenheid om het eerste exemplaar van de veiligheidsmap uit te reiken aan de langst zittende contactpersoon van het KVO, Lisette Ankersmit.  Dit werd gedaan door burgemeester Ron König, die tijdens de uitreiking haar roemde voor haar inzet om de stad veiliger te maken.