Mulïer’ van Cia Maduixa (Spanje) is steltentheater zoals maar zelden te zien is. Statisch en sober, en juist daardoor van ongekende kracht. Vijf danseressen met een indrukwekkende ode aan alle vrouwen die blijven vechten voor hun vrijheid. De straatversie van deze voorstelling was in 2017 te zien in de Boreeltuin Nu is de uitgebreidere theaterversie te zien in de grote zaal van de Schouwburg. In de kleine zaal van de Schouwburg wordt met ‘Built for It’ van BackBone Alida Dors (Nederland) een unieke mix van hiphop en moderne dans getoond. 

Tickets voor de voorstellingen van Vloeistof, TamTam en Tent zijn vanaf 18 juni alleen online te koop via www.deventerschouwburg.nl. WegWerpWereld’ van Vloeistof (Nederland) is een korte dansvoorstelling rondom het thema duurzaamheid in een houten container op het Burgemeestershof (Grote Kerkhof 1) Voorzien van beschermende kleding en een helm nemen 18 bezoekers plaats in een kleine ruimte. Daar worden ze geconfronteerd met de resten van een onbezorgd, welvarend leven.  

TamTam objektentheater (Nederland/Deventer) brengt met ‘Een Onbewaakt Ogenblik’ (8+) een kleine, ontroerende voorstelling in het theater van de nieuwe Bibliotheek (Stromarkt 18). Acteurs zijn stronken van oude leilindes, gedresseerde objecten en talentvolle gevonden voorwerpen, bespeeld door de twee spelers van TamTam ‘PIT’ (6+) van Tent (Nederland) speelt zich af in en op een decor dat in de openbare ruimte wordt geplaatst. Publiek ziet van bovenaf hoe de spelers omsloten door hoge wanden, met adembenemende circustechnieken de onderlinge verhoudingen, het perspectief en hun vrijheid onderzoeken. En daarmee misschien ook wel die van de bezoeker. 

Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl