Voorafgaand aan de wedstrijd gaf oud-bondscoach Kees Betlem een speerclinic waar 20 Daventrianen de fijne kneepjes van de oud Griekse sport werd bijgebracht. Op de foto is te zien dat Kees ondanks zijn leeftijd de groep er meteen onder heeft. Tegelijkertijd werd een ouder-kind clinic speerwerpen gegeven door Daventria jeugdtrainers. Fanatiek en met veel lol streden ouders en kinderen met en tegen elkaar op diverse onderdelen.

Opvallend goed presteerden bijna alle Daventrianen!

Meerkamper Ronald Kuin had niet helemaal zijn dag. Lynn van Zijl kwam in de buurt van haar PR. Janne Salverda, Lieke van de Brink, Danique de Haan en Lauri Hulleman kwamen allen tot persoonlijk records.

Megan Broekhuis verbeterde haar PR zelfs met bijna 10 meter! Zij ontving daarvoor de dagprijs bij de dames. Niet wie het verst wierp kreeg de prijs, maar degene die het persoonlijk record maximaal wist te verbeteren. Bij de heren ging deze prijs naar Willem Veldpauw van Hellas Utrecht. En met een zeventig meter worp bij de heren en een vijftig meter worp bij de dames zijn de baanrecords in Deventer ook op (inter)nationaal niveau gekomen!