De eerste kans van de wedstrijd kwam al vroeg op naam van Sparta-speler Emanuel Emegha. Zijn schot belandde op de kruising. Niet veel later ging de bal aan de andere kant op de stip. Isac Lidberg werd neergehaald door Michaël Heylen, waarna de strafschop feilloos werd ingeschoten door Justin Bakker. 

Na ruim twintig minuten voetballen kreeg Go Ahead Eagles een aantal kansen om de voorsprong te verdubbelen. Zo ging een voorzet van doelpuntenmaker Bakker net over het doel van Sparta-doelman Maduka Okoye. De volgende kans was voor Ragnar Oratmangoen: zijn bal ging net naast. De collega van Oratmangoen op de linkerflank, Bas Kuipers, gaf een aantal minuten later een voorzet op Lidberg. Hij kreeg de bal er middels een kopbal niet in. 

Tien minuten later, nadat Sparta twee kansjes had gekregen, moest de eerste Go Ahead Eagles-speler op bezoek komen bij scheidsrechter Jannick van der Laan. Lidberg werd op de bon geslingerd: gele kaart. Vlak voor rust kreeg Go Ahead Eagles nog een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. De Sparta-keeper bleek opnieuw een sta-in-de-weg bij een poging van Martijn Berden. 

Iets na rust moesten de bezoekers uit Rotterdam met tien man verder. Na tussenkomst van de videoscheidsrechter kreeg Mica Pinto een rode kaart. Tien minuten na de thee kreeg Giannis Botos een mogelijkheid om het tweede Deventer doelpunt te maken. Hij schoot de bal naast. Vijf minuten later wist de Griek wél doel te treffen. Door zijn rake kopbal werd de voorsprong verdubbeld. 

Met nog een kleine twintig minuten op de klok kreeg invaller Marc Cardona de mogelijkheid om het derde doelpunt van de avond te maken. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. Niet veel later belandde een afstandsschot van diezelfde Cardona in de handen van de Sparta-sluitpost. Ogechika Heil zag een aantal minuten voor tijd zijn poging op het dak van het Sparta-doel belanden. Een andere invaller, Jacob Mulenga, kreeg ook de kans om het net te vinden. Zijn bal belandde naast. Het was tevens de laatste kans van de wedstrijd, waardoor Go Ahead Eagles de eerste overwinning van Eredivisie-seizoen 2021/2022 boekte: 2-0.