Afspraak maken in MijnDZ 

Patiënten van het Deventer Ziekenhuis kunnen via MijnDZ op hun mobiel, tablet of computer al afspraken inzien, een vragenlijst voor een polikliniekbezoek invullen of digitaal persoonsgegevens controleren en wijzigen. Patiënten van de polikliniek KNO en Dermatologie kunnen vanaf 1 juli ook zelf online een vervolgafspraak maken in MijnDZ. Trombosepatiënten kunnen al vanaf 1 mei 2021 een controleafspraak maken. Per 1 oktober kunnen nu ook patiënten voor een bloedafname een online afspraak maken in MijnDZ. Dit kan op een eenvoudige manier; wanneer het de patiënt uitkomt en in alle rust.
 

Hoe maakt u een afspraak via MijnDZ? 

U kunt op drie manieren inloggen op MijnDZ: met uw DigiD en sms-controle, met de DigiD app of met het verwijsnummer, dat in het bericht van uw huisarts staat: 

  1. Ga naar ‘MijnDZ’ en log in met uw DigiD of Verwijsnummer. 
  1. Kijk op de homepage bij ‘Bloedafname afspraak’. 
  1. Vervolgens kiest u voor ‘Afspraak maken voor bloedafname bij onderzoek’. 
  1. Doorloop de vragen en vul de gewenste locatie in. 
  1. U krijgt nu een overzicht van beschikbare plekken. Ga naar ‘Meer zoekopties’ en vul de gewenste datum in. Als u de datum voor controle niet meer beschikbaar is, plan uw afspraak dan 1 dag eerder of 1 dag later. 
  1. Heeft u een geschikte datum, klik dan op de knop ‘Maak deze afspraak’ en klik vervolgens op ‘Volgende’ op uw afspraak te bevestigen. 
  1. U ziet een bevestigingsscherm in MijnDZ met de gemaakte afspraak. In MijnDZ kunt u bij het menu ‘Mijn afspraken’ de gemaakte afspraak en alle afspraakgegevens bekijken. 

Uw gemaakte afspraak 

In MijnDZ kunt u bij het menu ‘Agenda’ en bij ‘Mijn afspraken’ de gemaakte afspraak opnieuw bekijken. Hier staat ook extra informatie ter voorbereiding op uw afspraak.
 

Hulp nodig? 

Als u er niet uitkomt bij het maken van een online afspraak, dan is het mogelijk om contact op te nemen met de huidige afsprakenlijn bloedafname. Ze staan klaar om te helpen. Op www.dz.nl/onlineafspraken staat meer informatie, veel gestelde vragen en uitgebreide uitleg voor het maken van een online bloedafname afspraak.