Met varkens spelen in de modder
In Salland kunnen toeristen en dagjesmensen op verschillende manieren het boerenleven ervaren. Denk aan een rondleiding óp klompen bij een melkveebedrijf, de boerin helpen met haar dagelijkse werkzaamheden, of creatief aan de slag middels een workshop koeien schilderen in de wei. Niet bang om vies te worden? Piggy’s Palace in Bathmen daagt je uit om samen met hun buitenvarkens een modderbad te nemen. Hou je van een goed stukje vlees? Bij Limousin Oost in Wijhe leer je alles over de manier waarop hun vleeskoeien worden gehouden en kun je terecht voor tips voor de bereiding van puur en (h)eerlijk rundvlees. Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens de zomeractiviteiten is er in Salland ruimte voor een goed gesprek, maar juist ook voor ontspanning. 

Expeditie Salland Boert en Eet Bewust
Toe aan wat uitdaging? Ga dan op expeditie bij 2 boerenbedrijven. Met uitdagende opdrachten word je aan het werk gezet. Scoor punten, vergaar kennis en verzamel streekproducten. Na afloop geniet je van een welverdiende boerenlunch. 

In de maanden juli en augustus zijn wekelijks, verspreid over Salland, activiteiten bij te wonen. Je wordt verzocht om jezelf van tevoren aan te melden voor de activiteit. Bekijk hier alle activiteiten.