Doe jij ook wel eens rondje bruggen, wandel je héén over de ene, en terúg over de andere brug? Dan kun je nu op verschillende hotspots bijzondere verhalen en achtergrondinformatie krijgen over Archeologie, Hanze, Kunst of allerlei Weetjes rondom de IJssel. Iedereen steekt er iets nieuws van op!
 

Kies je eigen thema
De app 3Deventer biedt bezoekers en inwoners van Deventer een interessant kijkje in het verleden en de toekomst van de stad.  Bij het nieuwe ‘rondje IJssel’ kan de gebruiker kiezen voor uiteenlopende thema’s: Archeologie, Hanze, Kunst & Nijverheid en Weetjes. Kies de bijpassende kleur en start de wandeling op een van de betreffende locaties. De bijbehorende informatie is ook voor verschillende doelgroepen bedoeld. Er zijn twintig verhaaltjes per thema. Zo zijn de thema’s Hanze en Weetjes voor kinderen geschreven en die van Archeologie en Kunst voor volwassenen 

Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in archeologie, dan lees je op de betreffende locaties over oude schepen en stadspoorten of over de oudste brug over de IJssel. De Hanze vertelt over de kaden en de koggeschepen van de Bergen en Schonenvaarders, maar ook over de tuinen van de Hoven of de ‘Nieuwe Hanze. De kunstaanzichten van Deventer geven natuurlijk ook veel informatie over de IJssel(bruggen) en zelfs het bezoek van een zeehond. Misschien zijn de Weetjes nog wel het meest aansprekend. Ze bieden voor iedereen wat wils. 

App 3Deventer 

De app voert je langs hoogtepunten uit de geschiedenis van Deventer. Bezoek de hotspots de Brink, Wellekade en Boreelplein voor een historische 3D reconstructie van het verleden en neem ook een virtueel kijkje in de toekomst van Deventer! Naast reconstructies biedt de app twee stadswandelingenDe opzet van het nieuwe ‘Rondje IJssel’ is meer thematisch en gemaakt voor verschillende doelgroepen, dus volg je interesse en kies op maat! 

De App 3Deventer is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, provincie Overijssel, het Prins Bernhard Cultuurfonds en VSBfonds. 

Het nieuwe ‘rondje IJssel’ is een samenwerkingsproject van Museum De Waag met Archeologie Deventer, De Mannen Zonder Pak, Panoptes HeritageTwinsense, René Berends en Maarten Sepers