Gerben Budding (1987) is internationaal actief als concertorganist en kerkmusicus.
Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Hij is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek, maar ook haalt hij hierbij vergeten oude Meesters onder het stof vandaan.  

Op zaterdag 24 april zal hij werk spelen van Jan Pieterszoon Sweelinck, Georg Berff, Johann Sebastian Bach, Samuel de Lange Sr en Johannes Gijsbertus Bastiaans. Tevens speelt hij een eigen improvisatie en een bewerking van Sweelinck door Daan Mannetje.
Het is een orgelconcert met een Deventer tintje, immers Sweelinck werd in 1562 in Deventer geboren, Berff was organist ‘van de Grote Kerk’ en Bastiaans kreeg vanaf zijn tiende jaar orgelles in Deventer.

Op www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl  is meer informatie over dit concert te vinden. 

Het concert blijft tot twee weken na de opname op deze website staan. Het digitaal volgen van het concert is gratis. De stichting heeft natuurlijk wel haar normale kosten voor de musicus, locatie en nu ook de streaming. Een vrijwillige gift is daarom zeer welkom. Voorafgaand aan het programma zal een QR- code getoond. Ook kunt u via de link ‘vrije gift’ op de website uw donatie overmaken. De giften helpen de stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer om door te gaan met het organiseren van meer concerten.