Landschap Overijssel ondersteunt het aanleggen van bloemrijke plekken door collectieve inkoop van inheems zaaigoed en door het verspreiden van kennis over aanleg, ontwikkeling en beheer. Voor meer informatie en bestellen van zaaigoed zie www.landschapoverijssel.nl/mijn-natuurakker.

Drie type zaaimengsels:

Je kunt drie typen zaaimengsels bestellen bij Landschap Overijssel:

* Akkerbloemen, een mengsel van 1-jarige akkerbloemen.

* Natuurakker, een mengsel van 1- en 2-jarige akkerbloemen en granen.

* Bloemenweide, een mengsel van meerjarige bloemen.

Doe jij ook mee?

Ben je grondbezitter in Overijssel en wil je minimaal 100 m2 inzaaien? Doe dan mee met onze collectieve inkoop! Bestel je zaaigoed bij Landschap Overijssel dan ben je verzekerd van een unieke inheems en autochtoon zaaimengsel afgestemd op de Overijsselse natuur. Je ontvangt korting door collectieve inkoop, gratis verzending van het zaaigoed, persoonlijk advies en de mogelijkheid tot het volgen van een bijpassende cursus.

Netwerk van ambassadeurs

Landschap Overijssel werkt samen met een netwerk van ambassadeurs, Overijsselaren die al meerdere jaren actief zijn met het inzaaien en ontwikkelen van bloemrijke plekken op en rond eigen erf. Zij delen graag hun kennis en ervaringen met nieuwe deelnemers. Meer weten? Kijk op www.landschapoverijssel.nl/mijn-natuurakker.