Het is nog niet zo lang geleden dat Go Ahead Eagles tegen de Ossenaren aantrad. Begin januari stond namelijk de ‘heenwedstrijd’ in De Adelaarhorst op het programma. Die won de ploeg van Kees van Wonderen met 1-0, door een benutte penalty van Jeroen Veldmate. Het betekende destijds dat er een eind werd gemaakt aan een reeks van vijf gewonnen wedstrijden van TOP Oss. 

“Dat was geen makkelijke wedstrijd”, herinnert Van Wonderen zich nog. “TOP Oss heeft nu weliswaar een wat mindere reeks met acht nederlagen in negen wedstrijden, maar het is desondanks een heel gevaarlijke ploeg. Tegen Almere City en NAC Breda speelden ze zeker niet slecht en kregen ze genoeg kansen. We zien genoeg gevaren bij TOP Oss en in deze competitie ligt het allemaal erg dicht bij elkaar. We gaan zeker niet op voorhand met een gerust gevoel daarheen.” 

De wedstrijd in Oss kan voor Go Ahead Eagles de volgende uitoverwinning zijn in een mooie reeks. Ook heeft de Deventer ploeg, naast drie punten, nog een ander doel om voor te spelen. Een periodetitel is nog steeds in zicht, maar dan moet er wel gewonnen worden tegen Oss. 

“Over de periodetitel wil ik niet te veel praten”, aldus Van Wonderen. “Natuurlijk wordt er wel over gesproken in de spelersgroep, dat hoort er bij. Maar we focussen ons nu alleen maar op de wedstrijd tegen TOP Oss en op ons eigen spel. Als we morgen niet winnen, dan is er helemaal geen periodetitel meer om voor te spelen. Bovendien zijn we afhankelijk van De Graafschap en hebben we het niet in eigen hand.” 

Naast het positieve gevoel van de afgelopen weken, was er nog meer goed nieuws. “Martijn Berden zit weer bij de wedstrijdselectie”, vertelt Van Wonderen. “Het gaat nog wel even duren voordat hij er weer ‘helemaal’ bij is, hij zal nog geen hele wedstrijd kunnen spelen. We brengen hem langzaam en laten hem minuten maken door invalbeurten. Met zijn snelheid kan hij van grote toegevoegde waarde zijn als invaller in de eindfase van wedstrijden.” 

Bradly van Hoeven was er vorige week tegen Jong PSV niet bij, maar ook daarover valt goed nieuws te melden. “Hij had deze week nog wel wat kleine klachten, maar hij is in principe klaar om te spelen.” Wie niet fit genoeg zijn om te spelen, zijn Sam Crowther, Mitchel Michaelis en Frank Ross. 

Wil je de wedstrijd rechtstreeks volgen? Bekijk en/of beluister TOP Oss – Go Ahead Eagles dan vanaf 21:00 uur live via: