HUUB KOLKMAN

Na twee afgelastingen en twee prima oefenwedstrijden tegen Blauw-Wit Amsterdam en hoofdklasser Excelsior Rijssen trad  SV Schalkhaar vanmiddag aan tegen WSV uit Apeldoorn. Wit-zwart tegen zwart-wit, op papier een interessante wedstrijd. De ploeg uit Apeldoorn moest vandaag winnen om uit de degradatiezone te komen, terwijl SV Schalkhaar aansluiting probeert te krijgen bij de bovenste ploegen.

Goede ingrediënten dus voor een leuke wedstrijd. SV Schalkhaar moest het vanmiddag stellen zonder de geschorste centrale verdediger Mattis Janse en zonder Sven Kelder die wegens ziekte deze week niet actief heeft kunnen trainen.

Daarom besloot hoofdtrainer Marcel Geestman zijn team op diverse posities wat aan te passen. Logischerwijs begon hierdoor Delano Haulussy als centrale verdediger en kreeg Ahmet Erdem de kans zich van meet af aan te bewijzen als linkerspits. Opvallend was de positiewisseling van Milan te Riele en Paul Roetert. De snelle Milan te Riele mocht als rechtsbuiten starten terwijl Paul Roetert op “10” speelde, kort achter centrumspits David Klopman.

Het begin van de wedstrijd was voor WSV, dat een paar keer dreigend opdook voor keeper Frans van Oldeniel. De eerste kans  van SV Schalkhaar was voor Ahmet Erdem. Een crossbal van Michiel Hullegie verdween precies op de voet van Ahmet Erdem die net naast schoot. Vlak daarna was het spits David Klopman die ook net naast schoot. Na een klein half uur voetballen was het SV Schalkhaar die een prima aanval opzette aan de rechterkant. De bal kwam voor de voeten van Milan te Riele die handig weg probeerde te draaien bij zijn tegenstander. De verdediger van WSV maakte een overtreding op iets meer dan 20 meter van het doel. Waar Ajax een speler in huis heeft als Ziyech, heeft SV Schalkhaar linkspoot en routinier Koen Klosters . Met veel gevoel krulde Koen Klosters de bal in de 27 ste minuut in de rechter bovenhoek, onhoudbaar voor de keeper, 1-0.

Een minuut later was het wederom uitblinker Koen Klosters die in de zestien de bal kreeg aangespeeld en direct op doel schoot. Een prima redding van de keeper van WSV was het vervolg. SV Schalkhaar had vervolgens de mogelijkheid de score verder uit te bouwen. Een vlot lopende aanval via de rechterzijde kwam uiteindelijk voor de inlopende Milan te Riele die van dichtbij tegen de paal schoot. In plaats van een ruime voorsprong was het pal voor rust WSV dat gevaarlijk voor de uitkomende Frans van Oldeniel kwam. De lob over de keeper werd ternauwernood door Michiel Hullegie van de doellijn weggewerkt.

Vlak voor het rustsignaal kreeg Rokay Haafkens een terechte gele kaart. Om verder geen risico te nemen besloot trainer Marcel Geestman Jeremey Bruins de tweede helft in te zetten als rechterverdediger. Hij kwam in het veld voor Rokay Haafkens.

In de 51 ste minuut kwam Jason Westerkamp  prima door aan de linkerkant.  Zijn voorzet werd door diverse verdedigers van WSV verkeerd beoordeeld, de inlopende Koen Klosters wist wel raad met dit buitenkansje 2-0.
In de 56 ste minuut was er wederom succes voor SV Schalkhaar. Een verre ingooi van Jeremey Bruins  werd verlengd door David Klopman. Van net buiten de zestien schoot Ahmed Erdem in de 56 ste minuut de bal op fantastische wijze en via de paal tegen de touwen 3-0.
De wedstrijd leek gespeeld en SV Schalkhaar kreeg de mogelijkheid de vierde treffer te maken. Uit het niets paste de linkermiddenvelder van WSV de bal strak op de rechtsbuiten van WSV die in de 75 ste minuut de bal beheerst in schoot 3-1.  Amper vier minuten later lepelde een WSV speler de bal over de SV Schalkhaar defensie, de uitkomende Frans van Oldeniel werd hierdoor verrast 3-2.

Onnodig volgden er nog een paar spannende minuten, maar SV Schalkhaar trok geheel verdiend de zege over de streep.

Volgende week de confrontatie tegen directe concurrent Suryoye-Mediterraneo FC. Bij een goede uitslag zal ook SV Schalkhaar weer mee doen voor de bovenste plekken in 2J Oost.