De weg er naar toe was voor Eefje een spannende, het deelnemersveld was aan elkaar gewaagd en ze zat er dicht tegen aan. De vorm was er, de details bijgeschaafd in de laatste dagen en toen ging het los gisterenavond.

De Nederlands kampioene liep een goede race maar eindigde nipt als vijfde, op een duizendste seconde niet de finale gehaald: “Inderdaad heel erg zuur, ik wist dat het dicht bij elkaar ging zitten… maar zo dicht! “, vertelde Eefje enigszins teleurgesteld.

Daags voor deze wedstrijd vroegen we haar al of ze de finale moest halen, ze zei toen tegen ons: “Ik sta dit seizoen 8ste op de Europese ranglijst. Ik zal dan ook erg blij zijn als ik de finale haal. Als ik de finale niet haal, maar wel een goede tijd heb gelopen kan ik ook tevreden zijn. Het niveau op de horden is erg hoog op het moment. Er zijn dit seizoen 20 dames die onder de 13 seconden hebben gelopen, vorig jaar waren dat er 14.”

Ze is al drie jaar regerend Nederlands kampioene en moest op deze discipline een persoonlijk record lopen om kans te maken. Ze verbeterde haar PR (12,86) een fractie door 12,94 te halen, echter een duizendste van een seconde te weinig om uiteindelijk in de finale uit te mogen komen.

Je kwam voor de finale, de teleurstelling moet groot zijn: “Vier meiden lopen 12.94 en maar één van ons gaat naar de finale.” Zuur dat juist ‘onze’ Deventerse dan net afvalt: “Ja, want ik had daar zo graag gestaan, ook een dubbel gevoel, want van tevoren wist ik dat het dicht bij elkaar zou zitten”. ,

Eefje was al snel realistisch na de race tegenover @DrtvSport. Eerder keek ze vooruit: “Als ik de finale niet haal, maar wel een goede tijd heb gelopen kan ik ook tevreden zijn.”
Nu, na de ‘verloren’ race concludeerde de Daventria atlete dan ook: “Ik ik ben wel heel tevreden over mijn eigen race. Ik heb ‘m gelopen zoals ik wilde lopen.”