Al ruim anderhalve week houdt ze Deventer op de hoogte met haar dagboek. De Daventria atlete geeft ‘open boek’ aangaande haar voorbereidingen, belevenissen en teleurstelling in Berlijn. Eefje is één van de 46 atleten die Nederland vertegenwoordigd op het EK atletiek in Berlijn dat vandaag zijn slotdag kent.

Donderdag mistte ze op een haar na de finale van ‘haar’ race, de 100 meter horden,het onderdeel dat ze zo goed beheerst. Nu hoopt ze op deelname van de estafette, de race met drie collega’s die zondag nog word gelopen.

@DrtvSport vroeg de 24-jarige Boons hoe anders die estafette is, temeer het niet de race van jezelf is: “Estafette is inderdaad wel anders, dat komt zeker en voornamelijk omdat je het met een team doet. Mijn eigen race krijgt altijd prioriteit boven de estafette, maar dat wil niet zeggen dat die niet belangrijk is!

Eefje vervolgd: “Vergeet niet dat Nederlands de regerend Europees kampioen is en dat we ook dit jaar zeker een kans op een medaille.” Zondagavond sluit het EK af met onder meer de 4 x 100 meter horden voor Nederland.

LONGREAD: Eefje Boons: “Tuurlijk ben ik donderdag zenuwachtig”