Vanaf donderdag tot vrijdagmiddag 13.00 uur hebben de poliklinieken in Raalte en Rijssen en in het ziekenhuis bijna geen poliklinische afspraken gepland. De poliklinieken blijven voor spoedgevallen wel telefonisch bereikbaar.

Spoedeisende Eerste Hulp ook dicht

De SEH is dicht van donderdag 28 november 10.00 uur tot vrijdagmiddag 29 november 13.00 uur. Het Deventer Ziekenhuis heeft goede afspraken gemaakt met de ambulancediensten in de regio en met collega-ziekenhuizen. Zo kunnen patiënten voor spoedzorg snel in een ziekenhuis in de regio worden opgevangen. Als er sprake is van een levensbedreigende situatie, dan kan een patiënt wel in het Deventer Ziekenhuis terecht. De Eerste Hart Hulp blijft deze dagen gewoon open. Ook voor spoedzorg aan kinderen en voor verloskundige zorg kunnen patiënten gewoon in het Deventer Ziekenhuis terecht.

Nieuwe EPD nodig voor verbetering efficiency en veiligheid

Deventer Ziekenhuis stapt over op een vernieuwd EPD uit oogpunt van efficiency en veiligheid. Bestuurder Eric Kroon: ‘We kiezen voor de HiX standaard content van Chipsoft. Hiermee kunnen we in de toekomst beter en slimmer samenwerken. De voorbereidingen voor de implementatie zijn al in 2018 begonnen. Sinds begin dit jaar zijn zo’n 350 medewerkers bij het project betrokken. Deze maand volgen alle medewerkers een opleiding om straks met HiX te kunnen werken. Zo is inmiddels het hele ziekenhuis betrokken bij de overgang naar het nieuwe systeem.’