Vanwege de sterke groei bij de jeugdteams van D.V.V. Go-Ahead en het feit dat er vorig jaar weer een B (JO17)-team was deed Go-Ahead besluiten om het toernooi nieuw leven in te blazen en dit toernooi ter nagedachtenis aan hun in 2016 overleden jeugdlid Giovanni van den Heuvel te organiseren onder de naam “D.V.V. Go-Ahead Giovanni van den Heuvel B-juniorentoernooi”.

Giovanni van den Heuvel is op 4 oktober 2016 op 15-jarige leeftijd plotseling overleden aan een hartaandoening en was aanvoerder van het JO15-1 (C1) elftal. Ook aankomend seizoen organiseert Go-Ahead het toernooi weer in samenwerking met de hartstichting om geld in te zamelen voor onderzoek naar verschillende hartaandoeningen.

Afgelopen editie werd besloten om het toernooi langzaam op te bouwen naar wat het in het verleden was, met deelname van betaald voetbal organisaties.

Voor de eerste editie was besloten om voornamelijk clubs uit de regio uit te nodigen waar Giovanni ook een band mee had, doordat daar vrienden van hem speelden. Met clubs als Sp. Deventer JO17-1, Overwetering JO17-1, Helios JO17-1, Koninklijke UD JO17-1, Diepenveen JO17-1, Schalkhaar JO17-2 en Colmschate JO17-1 is vorig seizoen het toernooi nieuw leven ingeblazen, dit seizoen kan Go-Ahead met trots zeggen dat een volgende stap is gezet door Go Ahead Eagles JO17-1, Kon.U.D. JO17-1, Helios JO17-1, Diepenveen JO17-1, FC den Bosch JO17-1, Schalkhaar JO17-1 en HSC’21 JO17-1 als deelnemers te strikken.

Op zondag 9 september 2018 wordt dit toernooi georganiseerd en zal om 10 uur de aftrap plaatsvinden tussen D.V.V. Go-Ahead en Go Ahead Eagles. U bent van harte welkom om de toekomst aan het werk te zien op het sportcomplex “Rielerenk” aan de Nico Bolkesteinlaan 12 in Deventer.

Wilt u een donatie doen, dan kunt u dat doen via: https://acties.voordehartstichting.nl/actie/theo-ellenbroek