Verfpakketten
Inmiddels heeft Stichting DUWO 250 verfpakketten uitgereikt. In een pakket zit alles om onmiddellijk aan de slag te gaan: emmer, verfrooster, kwasten, rollers, afplaktape, afdekfolie, schoonmaakmateriaal en uiteraard de gewenste verf. De pakketten werden, op gepaste afstand, afgeleverd door beheerders. De aanmelding voor de actie is gesloten. Alle 250 beschikbare verfpakketten zijn vergeven.

Creatief
Er wordt nog steeds druk geverfd, in sommige studentenhuizen zijn ze al klaar met schilderen en in andere zijn ze nog bezig. Nu iedereen vanwege het coronavirus veelvuldig thuiszit, betekent dat ook voor velen: niets doen. Dat bevordert volgens psychologen de creativiteit. DUWO wil haar huurders graag helpen om de zinnen te verzetten, creativiteit om te zetten in actie en hen een hart onder de riem steken. Het is tenslotte niet makkelijk om met een aantal mensen in een studentenhuis alle lockdownregels te volgen.

“En juist in studentenhuizen doen bewoners heel erg hun best,” zeggen DUWO-bestuurders Heleen de Vreese en Barend Kuenen. “Ze blijven zoveel mogelijk binnen en er worden bijvoorbeeld roosters gemaakt om boodschappen te doen en gespreid bezoek te ontvangen. Er zijn zelfs studentenhuizen die hulp voor ouderen organiseren. Dus zie deze verfactie ook als een compliment van onze kant.”

Prijzen
De studenten kunnen foto’s insturen van ‘before’ en ‘after’ de verfklus. Uit alle inzenders wordt in elke stad via loting een winnaar getrokken. Begin juni worden er ook nog prijzen uitgereikt: in elke stad één ‘deep clean’ voor het winnende studentenhuis.