Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “We zijn als college blij dat hier een mooie mix van duurdere en betaalbaardere woningen wordt gebouwd. Ook hier worden de woningen gasloos en zo duurzaam mogelijk. Dat wordt langzamerhand de nieuwe standaard en heel gewoon.”  

Duurzaam 

De woningen worden goed geïsoleerd en krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. De toekomstige bewoners krijgen dus een uiterst comfortabele woning die toekomstbestendig is. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet. 

Breed segment 

De woningen worden in diverse marktsegmenten aangeboden. Op de bibliotheeklocatie komen vier twee-onder-een-kapwoningen met een prijs van tussen de 300.000 en 365.000 euro, en 2 vrijstaande woningen.  

De tennisbaanlocatie wordt ingevuld met 30 rijwoningen. Daarvan hebben er zeven een prijs tot  200.000 euro. De overige woningen kosten tussen de 200.000 en 265.000 euro. 

Veel groen 

Parrallel aan de monumentale bomenrij aan de Van Doetinchemlaan is een brede groene parkstrook gepland. Er komt een woonhofje, en rondom het gebied is veel ruimte voor groen.  

Bibliotheek 

De gemeente verkoopt het pand van de voormalige bibliotheek aan Plegt Vos. De bibliotheek is verhuisd naar het Hof van Salland.