Een geheel nieuwe JO11-1

Een J(ongens) O(nder) 11(voorheen E-pupillen) bestaat uit 9, 10 of 11 spelers tussen de 9 en 10 jaar oud. Daarvan staan er tijdens een wedstrijd acht in het veld.

Voor de JO11-1 was er keuze tussen 20 voetballers. Om die reden heeft trainer van de JO11-1 Fons Assen twee selectietrainingen georganiseerd. Aan de hand daarvan heeft hij goed gekeken welke tien spelers hij graag in zijn team wil laten spelen. Wat hem uiteindelijk de doorslag gaf, was een toernooi op sportpark ‘de Zunnebargh’ in Diepenveen. Het toernooi werd met twee gelijke spelen en vier overwinningen succesvol afgesloten. Op die manier pakte het nieuwe team hun eerste prijs van het seizoen.

Na de tweede training was de selectie bekend. Het tiental bestond uit:

Noah Essers (K) (JO11-2)

Dario Hettinga (JO11-3)

Mitchell Zwier (JO11-3)

Micha Buitenhuis (JO11-3)

Joa Jeurnink (JO11-3)

Thijs Schuurman (JO11-3)

Jurre Demmers (JO11-3)

Ronell Sowirono (JO11-4)

Lucas Beijers (JO11-5)

Thijmen Rooth (JO11-5)

Trainer Fons Assen

Fons is dit jaar met zijn eerste jaar als selectietrainer bezig. Fons is pas zeventien jaar en speelt zelf in de JO19-2, maar ondanks zijn leeftijd heeft hij al flink wat ervaring in het trainerschap. Het begon allemaal bij de JO11-8, dat hij meer voor de lol trainde samen met Mika Cornelissen. Hij vond het plezier in het trainerschap, maar wilde toch iets meer. Het jaar erna heeft Fons in zijn eentje de JO11-5 getraind. Dat seizoen is zijn team voor het eerst kampioen geworden. Fons zette daarna weer een stap vooruit. Hij zou het eerstejaars team JO11-3 trainen. Ook dat seizoen eindigde zijn team bovenaan in de ranglijst.

Hij krijgt veel vertrouwen van de club die geloofd dat Fons met zijn kennis, gedrevenheid en enthousiasme een mooi seizoen tegemoet gaat met de JO11-1.

De eerste drie

SV Colmschate JO11-1 behaald momenteel veel besproken doelen. Een daarvan is meedraaien bovenin de competitie. Nadat de eerste drie wedstrijden gewonnen werden en er één keer gelijk werd gespeeld, staat de ploeg op een gedeelde tweede plaats.

Allereerst nam de ploeg het op tegen SV Twello, die na twee wedstrijden in de beker al 19 doelpunten gescoord hadden. Dankzij doelpunten van Thijs (2x), Jurre (3x) en Joa (1x) eindigde het in een verdiende 6-2. De volgende tegenstander was Groen-Wit. Colmschate reisde af naar Apeldoorn en wist met doelpunten van Ronell, Jurre en Lucas nipt te winnen; 3-2. Vervolgens  trof de ploeg SV Dieren. Colmschate kwam al snel door een doelpunt van Ronell op een 1-0 voorsprong en wist dat vast te houden tot de rust. In de tweede helft scoorde Ronell er nog één. Ook Jurre wist twee keer het net te vinden. Het team van Fons wist met 4-0 te winnen.

Colmschate JO11-1 trad afgelopen zaterdag aan tegen medekoploper CSV Apeldoorn JO11-2. Na een sterk eerste kwartier van beide kanten stond de stand nog op 0-0. Vlak voor rust opende CSV met een mooi doelpunt de score. Pas een kwartier voor tijd lukte het Colmschate gelijk te maken nadat Ronell de bal rustig langs de keeper plaatste.

Omdat SP Teuge haar wedstrijd gewonnen heeft, staan zij twee punten los van SV Colmschate en CSV Apeldoorn.

Kansen voor jonge trainers bij SV Colmschate

Voetbalvereniging SV Colmschate biedt jonge trainers de kans om een ‘carrière’ te starten als trainer. Fons is daar een goed voorbeeld van. Jongens en meiden van de jeugdelftallen krijgen bij Colmschate voldoende begeleiding om een team te trainen. Zo krijgen deze trainers tips en trucs en oefenstof om zich te ontwikkelen in het trainerschap. Sinds kort werken de selectietrainers bij Colmschate met DOTCOMSPORT. Dat is een hulpmiddel voor trainers waar ze bijvoorbeeld de afwezigheid van spelers tijdens trainingen en wedstrijden kunnen vermelden. Ook hier zou de club eventueel oefenstof in kunnen zetten voor alle jeugdtrainers.

Steeds meer jongeren pakken de kans om trainer te worden en beginnen aan de leuke klus. Voor Colmschate is dit erg praktisch. Hoe meer aanmeldingen als trainer de club krijgt, hoe minder ouders er als trainer op zaterdag langs de lijn hoeven te staan. Ook binden jeugdtrainers zich vaak sneller aan de club dan spelers, omdat zij een verantwoordelijke taak toegewezen krijgen. Een andere reden waarom SV Colmschate samenwerkt met jonge trainers is vanwege de recente kennis die zij hebben van trainingsvormen, die zij zelf ook hebben gehad op die leeftijd.