Naast publiek uit de regio, waaronder speciaal uitgenodigd ook mensen met een kleine portemonnee, kwamen er ook bezoekers van buiten de provincie, die het winterse weer wisten te trotseren maar soms helaas ook moesten afzeggen, waaronder ook burgemeester Heidema die op dat moment buiten de provincie was. `Heel jammer´, aldus de organisatie. ´We hadden ze er graag bij gehad.´ Desondanks waren de kerken zowel in Wilp op de vrijdagavond als in de Bergkerk op zaterdagavond en zondagmiddag goed gevuld. Prachtige kleuren en lichteffecten, verzorgd door Fraizle licht en geluid, zorgden voor een magische, adembenemende sfeer in de kerk.

Het verhaal ‘Ken je mij’ over een opgroeiend kind, geschreven door initiatiefnemers Judith de Rijk en Angela van den Berg samen met muzikaal leider Sandra de Bruin en in tekst gezet door verteller en troostdichter Boudewijn Betzema, was voor jong en oud herkenbaar. De uiteenlopende soorten muziek, indrukwekkend geopend door koor (Passion koor i.s.m. koor Dorpskerk Wilp) en dans op ‘O Fortuna’ van Carl Orff, zorgden voor een verrassend geheel, waarin maar liefst tien solisten te horen waren, waaronder ook de 10-jarige Yosina Roemajauw die samen met haar vader Decky te horen was in het duet ‘Engel van mijn hart’ van Borsato. Ook zongen ze beiden afzonderlijk. Yosina schitterde samen met het koor in het welbekende nummer van Frozen ‘Laat het los, laat het gaan’ en vader Decky kreeg het publiek aan het swingen met ‘Wie ben jij’ van Jim Bakkum. Een ander duet, ‘Het licht dat ik nu zie’ uit de tekenfilm Rapunzel, werd spatzuiver gezongen door Marco Mensink en Michelle Blijerveld. Samen met Marianne van Os en Esther van der Weele zong Michelle Blijerveld ook driestemmig het nummer ‘Magic’ van O’g3ne. Solo opende Marianne van Os prachtig met het gevoelige nummer ‘Als je slaapt’ van Glennis Grace. Zangeressen Alice Wessels en Mandy Rotgans lieten indrukwekkend hun ervaren stemmen horen in ‘Ken je mij’ van Trijntje Oosterhuis en ‘May it be’ van Enya. Debutant Arjan Stalenburg zong vol overgave ‘Het is over’ van Jeroen van den Boom en Bernard Zwiers mocht spetterend afsluiten met ‘Alles is liefde’ van BlØf.

Het publiek werd letterlijk omsloten door de indrukwekkende dans van SVS op ‘O Fortuna’ en ‘My Immortal’, met prachtige dans en licht choreografie van Rianne Mensink, waarbij de dansers zich verdeelden over de hele kerk. ‘Ken je mij’ werd treffend verbeeld met een duo-dans rond een denkbeeldige spiegel, die synchroon op twee dansplekken werd uitgevoerd. Een dans-solo op ‘May it be’ maakte het plaatje compleet.

Stichting Passie Producties is zeer tevreden over deze tweede productie, een waardig opvolger van The Passion Deventer vorig jaar. ‘Onze missie om mensen te raken en inspireren is meer dan geslaagd. We zijn trots en dankbaar voor iedereen die heeft meegelopen om weer zoiets moois neer te kunnen zetten!’