Wethouder Frits Rorink, tevens portefeuillehouder Mobiliteit van de regio, reikte op vrijdag 14 december de drie vervoersmiddelen uit aan de Deventer ondernemers. De ondernemers profiteerden van de logistieke probeeractie van de Cleantech Regio, waarbij ze een week lang gratis een e-bestelbus, vrachtfiets of fietskoerier mochten proberen. Na de probeerweek kunnen ondernemers ook rekenen op een bijdrage in de definitieve overstap naar duurzaam vervoer.  

Verlenging Actie

Vanwege het grote succes van de probeerweek, wordt de actie nog eens verlengd. Nog tien ondernemers uit de Cleantech Regio mogen een week lang gratis gebruikmaken van een ‘groen’ vervoersmiddel. Hieronder vallen een vrachtfiets, fietskoerier of e-bestelbusactie. De bijdrage van de Cleantech Regio kan oplopen tot €2500 bij het gebruik van een vrachtfiets of €4000 voor een aanschaf of lease van een E-bestelbus. Voor de fietskoerieractie is de bijdrage maximaal €500.

Aanmelden kan via de website van Slim en Schoon Reizen. Na de testweek kun je ervoor kiezen om de vrachtfiets aan te schaffen of te leasen. Je ontvangt dan tot wel €2500 als bijdrage in de kosten.