WW-uitkeringen Stedendriehoek en Noordwest Veluwe stijgen door winterseizoen 

Eind januari 2019 verstrekt UWV 9.237 WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 4,4% (+390 uitkeringen). Dat is iets minder dan de landelijke stijging van 6,2%. Deze toename is gebruikelijk in januari, omdat er in de winter bijvoorbeeld minder werk is in de bouw. Dit is ook zichtbaar bij de uitzendbureaus. Er is vooral een stijging van WW-uitkeringen aan uitzendkrachten met een bouwberoep, zoals onderhoudsschilder. 

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 21,7%, oftewel 2.557 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-16,7%). 

Toename WW-uitkeringen in Twente door winterseizoen 

Eind januari 2019 verstrekt UWV 9.782 WW-uitkeringen in Twente. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 7,3% (+665 uitkeringen). Dat is iets meer dan de landelijke stijging van 6,2%. Deze toename is gebruikelijk in januari, omdat er in de winter bijvoorbeeld minder werk is in de bouw. Dit is ook zichtbaar bij de uitzendbureaus. Er is vooral een stijging van WW-uitkeringen aan uitzendkrachten met een bouwberoep, zoals onderhoudsschilder en metselaar. 

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 21,6%, oftewel 2.703 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-16,7%). 

Door winterseizoen stijgen WW-uitkeringen in Regio Zwolle 

Eind januari 2019 verstrekt UWV 7.906 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 8,7% (+632 uitkeringen). Dat is iets meer dan de landelijke stijging van 6,2%. Deze toename is gebruikelijk in januari, omdat er in de winter bijvoorbeeld minder werk is in de bouw. Dit is ook zichtbaar bij de uitzendbureaus. Er is vooral een stijging van WW-uitkeringen aan uitzendkrachten met een bouwberoep, zoals onderhoudsschilder en stratenmaker. 

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 21,5%, oftewel 2.159 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-16,7%).