Het gaat een atletiekfeest worden donderdag op de Brink. In samenwerking met de atletiekunie organiseert av Daventria clinics een quiz en natuurlijk is dé wedstrijd van Eefje Boons te zien op een groot scherm.

De atletiekunie rijdt door heel Nederland met een oranje VW bus en zorgt voor materialen zodat iedereen atletiek kan uitproberen. Naast die clinics is er een leuke quiz voor iedereen.

In de avond kan iedereen meekijken of Eefje Boons zich zelf weet te kwalificeren in een sterk deelnemersveld te Berlijn. Als ze bij de eerste acht eindigt behaald de Nederlands kampioene de finale.

Ook die finale is, later op de avond, live te volgen. Samen met de trainingsmaatjes van Eefje kan je zien of Eefje zich definitief tussen de Europese top kan nestelen. Het evenement op de Brink start om 15:00 en is om 22:00, gelijktijdig met het slot in Berlijn, afgelopen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Atletiekvereniging Daventria en de Atletiekunie zullen ervoor zorgen dat Deventer de EK atletiek met geen mogelijkheid kan missen.

Eefje Boons schrijft dagelijks voor @DrtvSport, teruglezen? Klink op de link om het dagboek in te zien.

 

Klik op onderstaande afbeelding voor de LONGREAD, hét interview meet Eefje Boons…

LONGREAD: Eefje Boons: “Tuurlijk ben ik donderdag zenuwachtig”