Het naderende vertrek van Kees van Wonderen – die gisteren zijn 53e verjaardag vierde – werd als eerste onderwerp aangestipt door gastheer Stefan Rutgers. “Go Ahead Eagles is een club die me zeer goed bevalt”, gaf Van Wonderen aan. “We zijn afgelopen seizoen sneller dan verwacht gepromoveerd naar de Eredivisie, waarin we ons dit seizoen willen handhaven. Maar mochten we erin slagen om dat te volbrengen, wat is dan voor mij als hoofdtrainer de volgende uitdaging? In dat licht heb ik gevoelsmatig door laten wegen dat ik in een andere omgeving nieuwe deuren wil openen om te kijken wat daar voor uitdagingen liggen.” Een verhaal dat volledig begrepen wordt door Alex Kroes. “Wij waren er bij Go Ahead Eagles al snel uit dat we de verbintenis van Kees graag wilden verlengen.

Uiteraard vinden we het jammer dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt, maar we gunnen hem de volgende stap in zijn carrière.” De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer is niet het enige ‘project’ dat de komende periode bij Kroes op tafel ligt. “We hebben stappen gezet qua organisatie en binnen de Voetbalacademie. Daarnaast zijn we met het eerste elftal sneller gepromoveerd dan op voorhand gepland. We lopen voor op schema, maar zolang het stadion nog niet klaar is, zijn we nog niet waar we willen zijn: structureel de nummer 14 van Nederland. Bij de stadionplannen zijn de gemeente en de buurt de belangrijkste partijen. Bij hen heerst steeds meer optimisme en positiviteit, aangezien iedereen ziet dat we uit ons jasje groeien. Met diverse partijen zijn we in gesprek hoe we een en ander kunnen verduurzamen en ook gemeente en buurtbewoners mee kunnen laten profiteren. Ik proef optimisme, maar we zijn er nog niet. Wel verwachten we dat we voor aanvang van seizoen 2022/2023 vier businessboxen met in totaal 50 stoelen hebben bijgebouwd aan de zijkant van de hoofdtribune. De tekeningen zijn ingediend, de vergunning is aangevraagd en op dit moment wachten we op goedkeuring van de gemeente.” 

De realisatie van de extra businessboxen is noodzaak om de commerciële mogelijkheden van de club uit te breiden. “Als je kijkt naar het aantal Business Seats dat dit seizoen door onze Business Partners is afgenomen, dan zitten we echt aan ons plafond”, zegt Jan Willem van Dop, die nog geen verwachting durft uit te spreken over het moment dat supporters en Business Partners weer welkom zijn in De Adelaarshorst.  “Dat is zo lastig om in te schatten. Zolang de besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames hoog blijven, ligt het niet in de lijn der verwachting dat alles over een paar weken weer opengaat. Maar er is geen peil op te trekken. Laten we hopen dat er snel weer meer mogelijk is, want onze supporters zijn zo belangrijk voor ons. Dat hebben ze ook laten zien toen ze ons op een positieve manier in de Vetkampstraat ondersteunden. Ze verdienen het om weer het stadion in te mogen.” 

Als het aan Bas Kuipers ligt, viert hij aan het einde van het seizoen ook búíten het stadion nog graag een feestje met de supporters. “Een feestje op de Brink bij handhaving is toch wel het doel, ja”, aldus de Eagles-aanvoerder. “En dat we dan samen met de supporters op een fantastische manier kunnen terugkijken op wat we met deze spelersgroep hebben bereikt. Dat zou het plaatje helemaal compleet maken, want ik ben heel gelukkig bij deze club. Dat is ook de reden dat ik tot 2024 heb bijgetekend. Natuurlijk heb je als voetballer ook je persoonlijke ambities, maar dat moet je af en toe ook los kunnen laten om te genieten van het moment. De manier waarop de supporters ons vleugels geven tijdens wedstrijd, dat heb ik bijvoorbeeld nog nooit eerder in mijn carrière meegemaakt. Dat soort zaken weet ik inmiddels als voetballer wel op de juiste waarde te schatten.”