Miss Teen of Overijssel is de voorronde van Miss Teen of the Netherlands. Dat is momenteel de grootste miss verkiezing van Nederland met 12 provinciale voorverkiezingen en provinciale missen. De Diepenveense Dania Schopman is uitgekozen voor onze provincie.

De 16-jarige heeft er veel tijd in gestoken. Zo heeft ze foto’s laten maken bij de bekende fotograaf Alex Schokker en heeft ze een CD laten maken met het nummer ‘Zeven Zeeën’.

Finale

De casting is op zondag 1 maart in het TheaterHotel in Almelo. In totaal worden er 15 meisjes gekozen door een prof jury. De finale van de Miss Beauty of Overijssel is op zaterdag 30 mei.

Op 28 augustus strijden maar liefst 36 missen om de titels Miss Earth Netherlands, Miss Intercontinental Netherlands en Miss Teen of the Netherlands tijdens de finale in Studio 21 in Hilversum.

Miss Beauty

Miss Beauty of the Netherlands heeft 3 hoofdwinnaressen : Miss Beauty of the Netherlands & Miss Intercontinental Netherlands (19 t/m 27 jaar) en Miss Teen of the Netherlands (15 t/m 18 jaar). Het is bedoeld voor meiden tussen de 15 en 27 jaar die willen stralen op de catwalk en het podium.