Diepenveen begint goed aan de wedstrijd, na de aftrap wordt Jeffrey Blanken meteen diep gestuurd. De achtervolgende verdediger kan net op tijd ingrijpen om het Diepenveense gevaar onschadelijk te maken. Uit een ongelukkig moment valt in de 4de minuut, uit het niets, de 0-1. Jack Vunderink weet nog vallend de voorzet weg te werken, helaas valt de bal niet goed en weet de spits van Lettele met een puntertje het zijnet te vinden. Diepenveen is het even kwijt en kan de bal niet in de ploeg houden, Lettele blijft in de aanval zonder echt gevaarlijk te worden.

Na 20 minuten komt Diepenveen wat meer in het spel voor, er worden wat kleine kansen gecreëerd. Diepenveen weet in deze fase niet te scoren. Wat volgt is een rommelige fase van beide kanten waarbij door beide ploegen de lange bal wordt gehanteerd. Uit het niets komt Diepenveen vlak voor de rust op 1-1. Een fantastische bal van Niels Blokvoort valt over de verdediging, Jeffrey Blanken controleert knap en schiet oog in oog met de keeper rustig binnen!

Diepenveen krijgt vertrouwen en na een corner van Lettele weet Diepenveen in een razendsnelle counter de 2-1 te maken. Jeffrey Blanken stuurt Marcel Bijker de diepte in, Marcel kruist zijn directe tegenstander op snelheid en omspeelt de keeper. Diepenveen gaat rusten met een 2-1 voorsprong.

Na de rust probeert Lettele op te bouwen en Diepenveen weet voorin goed te storen. Dit levert een paar kleine mogelijkheden op waarvan Marcel Bijker de grootste krijgt. Zijn schot verdwijnt in het zijnet. Een goede voorzet van Justin Boswinkel wordt door Jeffrey Mooren bij de 2de paal naast gevolleerd. In de 55 minuut wederom een fantastische voorzet van Justin Boswinkel, Marcel Bijker legt hem terug bij de tweede paal waar Jeffrey Blanken de bal in het lege doel kopt, 3-1!

Wat volgt is een fase waarin Diepenveen de controle weet te houden. Er worden geen kansen weggegeven en af en toe weet Diepenveen er gevaarlijk uit te komen. Een goede aanval van Diepenveen, waarin Lettele wel erg veel ruimte weggeeft, eindigt bij Freek Brouwer. Hij draait goed weg maar zijn schot belandt op de paal, Marcel Bijker vindt in de rebound de keeper op zijn weg. In de 80e minuut wordt Davey Mooren ingebracht. Die na een avontuur bij Schalkhaar, die mede  door blessureleed niet is geworden wat hij ervan had verwacht, weer terug op het oude nest is.

Hij laat meteen van zich horen, een goede actie en voorzet wordt door Freek Brouwer bij de eerste paal ingeschoten. De keeper van Lettele weet op miraculeuze wijze de bal uit zijn doel te houden. Stan Brouwer perst er in de laatste minuut nog een fantastische actie op links uit, hij laat twee man achter zich. Uit zijn voorzet weet Jeffrey Blanken zijn 3de van de middag te maken, 4-1!

Diepenveen heeft verdiend gewonnen en is eindelijk van de nul af. Volgende week moet Diepenveen tegen de onbekende Hector uit Goor.

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.