GIJS DE ROOIJ

Vandaag stond er wederom een mooie wedstrijd op het programma op sportpark de Zunnebargh: VV Diepenveen – SV Enter. In de eerdere uitwedstrijd wist Diepenveen op miraculeuze wijze een 1-0 achterstand in de laatste minuten om te buigen in een 1-2 overwinning. Na een gelijkspel vorige week uit bij Haarle is Diepenveen gebrand bij een nieuwe 3-punter.

De wedstrijd begint zonder de pijlsnelle rechterflank Marcel Bijker en Niels Blokvoort, die beiden geblesseerd vanaf de kant moeten toekijken. Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat SV Enter niet was gekomen voor een punt. Diepenveen werd snel onder druk gezet en de opbouw van de geel-zwarten werd geprobeerd in een vroeg stadium te onderbreken. De eerste mogelijkheid is voor Diepenveen. Jeffrey Blanken speelt zichzelf vrij en neemt het doel van Enter onder vuur. De doelman weet dit schot echter eenvoudig te pareren.

Een minuut later loopt Bo Berends vanaf de linkerkant op de keeper af maar ook deze mogelijkheid weet de doelman te redden. Wat volgt is een goede periode van Diepenveen, die onder leiding van captain Timo Broekland het heft in handen probeert te nemen. Toch is de eerste grote kans voor de gastheren uit Enter. Na slordig balverlies is Enter er snel uit over de linkerkant. De bal wordt voorgegeven en de rechtsbuiten schiet de bal over de goal van keeper Nick Witteveen. Wat volgt is een fase waarin beide team wel proberen kansen te creëren maar door goed verdedigen aan beide kanten speelt het gevecht zich vooral af op het middenveld.

Na een half uur spelen volgt er een hoekschop voor Diepenveen en valt de bal plotseling bij de tweede paal voor de voeten van linksback Justin Boswinkel. Hij schiet de bal echter net aan de verkeerde kant van de paal. Na 37 minuten wordt Jeffrey Mooren bereikt met een ingooi en wordt ten val gebracht binnen de 16: een strafschop. ‘Good old’ Jack Vunderink neemt plaats achter de bal en schiet de bal beheerst in de rechter onderhoek: 1-0!

Diepenveen probeert nog voor rust op zoek te gaan naar het tweede doelpunt via de slalommende, goed spelende Davey Mooren maar gaan met een 1-0 voorsprong naar hun welverdiende thee.
Begin van de tweede helft beginnen beiden elftallen zonder wijzigingen. Al in de eerste minuut na rust probeert Jeffrey Mooren vanaf de rechterkant de doelman met een lob te verschalken. Stan Brouwer komt echter net de laat om de bal binnen te lopen en de bal wordt van de lijn gered door Enter.

Ook de gastheren komen gevaarlijk over de rechterkant richting de doel van Diepenveen. De uitgemeten voorzet gaat echter net voorbij aan de meegelopen middenvelders. Wel blijft Diepenveen het veldoverwicht behouden maar blijven de grote kansen nog uit. In minuut 60 is er een waarschuwingsschot voor Diepenveen. Vanaf een meter of 20 wordt er hard op goal geschoten door Enter waarna doelman Nick Witteveen deze bal toucheert en tegen de paal aantikt. Vijf minuten later neemt Jack Vunderink een fantastisch indraaiende vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. Deze bal wordt net gemist door inlopende Diepenveen spelers en belandt tegen de paal aan.

Er volgt een fase waarin Diepenveen karakter toon en zich met ‘vechtvoetbal’ staande houdt in een waar gevecht op het middenveld tussen beiden elftallen. Na 75 minuten komt Jeffrey Blanken goed door op rechts, geeft de bal op maat voor waarna de meegekomen middenvelder Stan Brouwer tegen de keeper aan schiet. In de 80e minuut brengt trainer Martin Dollekamp vers bloed in de ploeg met het Diepenveens talent Bas Blokvoort, die komt voor Jeffrey Blanken.

Eindelijk de bevrijdende 2-0! Back Justin Boswinkel breekt goed door op links en rondt hard en laag af! In de 85e minuut worden de topscorer van de A1 Jim Willemsen en gelegenheidsspits Freek Brouwer gebracht. Diezelfde Jim komt uit de klutst 1 op 1 maar wordt onreglementair gestopt! In de rebound schoot Timo Broekman raak maar wat volgt is een onduidelijke situatie waarin beide teams niet doorhadden wat de leidsman wilde. Hij had al gefloten en legde de bal wederom op de stip die hard in het zijnet wordt geschoten door wederom Jack Vunderink!

Drie belangrijke punten voor de geel-zwarten die op de koppositie blijven staan. Volgende week maandag, op Tweede Paasdag, gaan we weer op jacht naar de drie punten in en tegen het lastige Holten.

Doelpuntenmakers: Jack Vunderink 2x & Justin Boswinkel