Gijs de Rooij

De wedstrijd begint onrustig. Diepenveen is veel aan de bal omdat Markelo geen druk zet en met 11 man op eigen helft staan maar Diepenveen heeft moeite om de ruimte te vinden.

Het eerste gevaar komt in de 10e minuut. Justin Boswinkel vindt de combinatie met Freek brouwer en haalt de achterlijn. Zijn lage en harde voorzet wordt ternauwernood verdedigd door de laatste man van Markelo.

Opnieuw wordt Diepenveen gevaarlijk, een voorzet van Davey Mooren belandt uit het niets op de lat. Er is daarna helaas niemand in de buurt die de afgeslagen bal er in kan schieten.

Diezelfde Davey stuurt daarna met een fantastische voet beweging Jeffrey Blanken weg. Hij schiet, iets te onrustig en te gretig, hard voorlangs.

In de 33e minuut wordt Markelo gevaarlijk. Een corner van Diepenveen wordt in de omschakeling door Markelo op rechts diep gegeven. De voorzet wordt door de spits van Markelo in de handen van Nick Witteveen gekopt.

In de 40e minuut begint de goed spelende Davey Mooren aan een actie. Zijn slalom wordt door de derde verdediger onreglementair gestopt. De daaropvolgende vrije trap wordt door Jack Vunderink laag in de lange hoek gekruld. De bal lijkt houdbaar maar de keeper van Markelo laat toch los, 1-0!

Ruststand 1-0

In de tweede helft begint Markelo wat meer druk te geven, dit leidt tot een paar corners die verder nauwelijks gevaarlijk worden.

Diepenveen kan een paar keer snel uitbreken maar ook dit wordt niet echt gevaarlijk. Dan volgt een fantastische counter van Diepenveen. Timo Broekman stuurt Davey op snelheid de diepte in. Zijn lage voorzet wordt door de keeper uit de vijf gedoken. Deze gaat maar net voorbij aan de meegelopen Jeffrey Blanken. Gelukkig staat rechtsback Roy Nieuwenhuis ook klaar om hem in het lege doel binnen te schieten!

In de minuten die daarop volgen begint Markelo aan te dringen. Diepenveen heeft even geen controle waardoor de ruimtes te groot worden. Toch kan Diepenveen heel af en toe gevaarlijk worden in de omschakeling met de snelle Davey Mooren en Jeffrey Blanken.

De rest van de wedstrijd blijft hetzelfde beeld. Markelo probeert maar kan niet echt gevaarlijk worden. De Diepenveense verdediging speelt volwassen en sterk. En zo trekt Diepenveen deze belangrijke wedstrijd toch nog redelijk gemakkelijk over de streep