De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van de landelijke Week van de Poëzie en is een samenwerking tussen Theater Bouwkunde en de Bibliotheek Deventer. Het thema was Theater. In totaal deden 35 volwassenen en 220 jongeren uit de derde klassen van het Etty Hillesum Lyceum locaties De Boerhaave en Het Stormink mee. 

Tatum Lubbers won de eerste prijs met haar gedicht ‘Leven’. Op de tweede plaats eindigde Philippe van Emde Boas. Marit Uiterlinden werd derde.  Over de winnaar bij de volwassenen was iedereen het eens. Dat was het gedicht Het spel is uit! van Dick van Welzen. Tweede werd Hein van der Sloot en op de derde plaats eindigde Anna Wiersma. 

Zoveel waardering als voor de gedichten was er ook voor het optreden van de jonge Deventer  liedjes– en tekstschrijver Vera Bon. Samen met topmuzikanten Jurgen Houwers op viool en Dirk Overbeek op accordeon kreeg ze de volledige aandacht van de zaal. Haar liedjes zijn poëzie op muziek. Dat talent gaat ze inzetten bij het winnende gedicht bij de jongeren. Als extra prijs zet Vera Bon het gedicht van Tatum Lubbers op muziek.