CDA

Bron: CDA Overijssel

Deventenaar Bart van Moorsel van CDA Overijssel kan met plek 8 zeker zijn van de zetel. Ook de afgelopen vier jaar was hij deel van de CDA-fractie.

VVD

bron: provincie overijssel

Monique van Haaf is nu nog  gedeputeerde met de portefeuille Ruimte, Wonen, Grondbeleid, Handhaving en Financieel toezicht. Ze werd lijsttrekker voor de VVD en kan in ieder geval terugkeren naar de provincie.

SP

bron: provincie Overijssel

Harry Broekhuijs uit Schalkhaar was deze verkiezingen lijsttrekker en komt voor de tweede keer in de Provinciale Staten, wel met een kleinere fractie dan in 2015.

PvdA

bron PvdA Overijssel

Peter Hermans is bekend als voorzitter van Stichting Ulebelt en is voor de komende vier jaar Statenlid voor de PvdA.

D66

bron: D66 Deventer

Diepenvener Wybren Bakker was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter van D66 en leidt ook de komende periode zijn kleinere fractie.

GroenLinks

bron: GroenLinks

Fractievoorzitter Robert Jansen uit Deventer krijgt de komende periode steun van 4 Statenleden. Tussen 2002 en 2011 was Robert actief in de gemeenteraad van Deventer voor GroenLinks.

bron: GL Overijssel

Lucas Brinkhuis uit Schalkhaar is de zeer jonge nieuwkomer in de Provinciale Staten. Hij was de eerste voorzitter van Dwars Overijssel, de jongerenorganisatie van GroenLinks.

De gekozen Statenleden moeten hun zetel nog wel aanvaarden voordat ze beëdigd kunnen worden.