Wim Dorgelo

Na twee nederlagen op rij was het voor Devinco zaak om de rug te rechten. De verschillen in de competitie zijn weliswaar klein maar een nederlaag meer of minder kan er zo maar toe leiden dat het degradatiespook zijn intrede doet. Na het volkomen onnodige verlies thuis tegen DOS WK en de ingecalculeerde nederlaag tegen het ongenaakbare Victum was Devinco gastheer voor Kesteren.
Na het voorstellen van de spelers was het tijd voor Devinco om orde op zaken te stellen. Devinco trad aan in de vertrouwde opstelling. In het eerste deel van de wedstrijd, die moeizaam op gang kwam, had de tegenstander de lichte overhand. Met een paar rake treffers nam Kesteren in het eerste deel afstand van Devinco. Langzaam uitbouwend van 1-3 naar 7-12 bij rust. Devinco liet het scorend afweten in de eerste helft. De scherpte ontbrak bij het team van Pieter Bouwma, zowel aanvallend als verdedigend.

Na een uiterst vervelende eerste helft, voor het publiek,  kantelde de wedstrijd in de eerste tien minuten na rust in lichte mate. Devinco kwam terug tot 12-14. Waarbij het leek alsof het volledig orde op zaken had gesteld. Zelf scorend en verdedigend de boel dicht. Echter was het toch Kesteren dat weer afstand nam.  De scherpte en precisie waarmee zowel de dames als de heren van de tegenstander schoten was bewonderenswaardig. Evenzo was de wederopstanding van Devinco.

Langzaam werd het gat kleiner gemaakt. Met 4:50 op de klok pakt Devinco een voorsprong in de wedstrijd. Een spannend slot volgt. De bekende stuiver wisselt van hand tot hand. Met nog minder dan een minuut te gaan legt Arjen Agema aan. 23-23. Luttele seconden later blaast een uitstekend fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal. Een terechte puntendeling op basis van de veerkracht Devinco.

Volgende week mag de Deventer ploeg op bezoek bij Woudenberg.
Foto: Aanvoerdster Ellen Stam lost een schot