HANS ALBERS

Devinco speelde haar laatste competitiewedstrijd tegen EKCA1 in Arnhem. Een wedstrijd waar de punten gehaald moetsen worden voor de promotie naar de 2e klasse. Met een bijna voltallig Devinco 2 op de reservebank begon Devinco gedegen aan de wedstrijd.

Een wedstrijd die gaandeweg de eerste helft ruwer werd. Met name verbaal maar ook een stevige overtreding werd niet geschuwd. Een vechtwedstrijd was het gevolg. Geen verzorgd korfbal, weinig scores aan beide zijden maar wel spannend voor het publiek.

In de tweede helft wist Devinco een gaatje te slaan naar 3 punten verschil en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld. Maar EKCA had andere plannen en met een tegenoffensief werd het het verschil teruggebracht naar 1 in het voordeel van Devinco.

In de slotminuten forceerde EKCA een dubieuze strafworp welke op miraculeuze wijze werd gemist. Een minuut later floot de scheidsrechter af en stond er 11-12 op het scorebord.

Devinco promoveert daarmee naar de 2e klasse, een prestatie van formaat door de ploeg van vertrekkend coach Pieter Bouwma. De ontlading was daarom ook groot na de wedstrijd.

De ploeg werd door de technische commissie voorzitter Willem Scheper gefeliciteerd met een bloemetje!