Wim Dorgelo

De wedstrijd stond onder leiding van de heer Hesselink uit Zutphen! Na het voorstellen van beide selecties aan het publiek ging de wedstrijd van start. Bij Devinco was Cynthia ter Hove de vervangster van Rikst Buis. Devinco begon zoals altijd met het rustig bouwen aan de aanval. De kansen goed afwegend en nemen indien mogelijk. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Regio was goed bij de les en kon aanhaken en na enkele minuten overnemen (2-3). Gedurende de eerste helft was dit het spelbeeld. Devinco was korfballend de betere ploeg maar verzuimde in deze fase om het verschil in scores om te zetten. Met een 7-7 stand werd de rust benut door de coaches om de teams weer op scherp te zetten na een matig eerste helft.

Na rust een onveranderd spelbeeld. Beide ploegen speelden erg plichtmatig en wisten slechts mondjesmaat de korf te treffen. En zo bleef het stuivertje wisselen. Met nog één minuut op de klok en een 15-16 stand krijgt Remco Faber nog een kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Helaas miste ook dit afstandsschot precisie. Uit de tegenstoot gooide Regio de wedstrijd volledig op slot (15-17). Kort na deze treffer blies de uiterst matig fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De selectie kan zich nu in alle rust voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen KVZ op 2 maart 2019. Aanvang 16.30 in De Scheg.