Het is niet de eerste keer dat Jacqueline in de bres springt voor kansarme kinderen. Twee jaar geleden fietste ze al € 5.685,- bij elkaar ten goede van het welzijn van kinderen in Vietnam. Dit jaar zijn de kinderen in Malawi aan de beurt. “Kinderen zijn de toekomst. Ik strijd mijn hele leven al voor gelijke kansen. De kindhuwelijken in Malawi zijn pijnlijke voorbeelden van extreme ongelijkheden die nog steeds veel voorkomen. Kindhuwelijken maken een goede toekomst voor meisjes onmogelijk: ze kunnen hun schoolopleiding niet afmaken, lopen grotere kans om te worden mishandeld en hun gezondheid komt ernstig in gevaar door een zwangerschap op jonge leeftijd.” aldus Jacqueline.

“Cycle for Plan” is een gesponsorde fietstocht georganiseerd door de ontwikkelingsorganisatie Plan International Nederland. Er zijn diverse edities naar Malawi, Vietnam en Guatemala. Elke tocht is een uitdagende fietsroute door een uniek gebied. De Malawi-editie van Cycle for Plan voert door groene glooiende heuvels en langs traditionele dorpen. De deelnemers bezoeken onderweg de projecten waar ze geld voor hebben ingezameld. Malawi staat op de negende plaats van landen met het hoogste aantal kindhuwelijken ter wereld. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ook lobbyt de organisatie voor betere handhaving van de wet en organiseren zij dus de fietstochten.

Iedere deelnemer aan “Cycle for Plan” streeft ernaar minstens € 4.000,- in te zamelen voor projecten van Plan tegen kindhuwelijken. De teller van Jacqueline haar inzamelingsactie staat, met nog enkele maanden te gaan, nu al op € 4.200,-. “Ben natuurlijk hartstikke blij dat ik het streefbedrag reeds bereikt heb, maar dit betekent niet dat ik vanaf nu stil ga zitten. Hoe meer geld ik voor die kinderen inzamel, hoe meer van hen geholpen kunnen worden. Wil dus nog steeds iedereen oproepen om te blijven doneren op www.samenhelpen.eu”. Ook diverse bedrijven hebben al bijgedragen. In de maand mei zal de Jumbo op het Boreelplein al het gedoneerde statiegeld aan Jacqueline overdragen.