De gebruiker krijgt informatie op het moment dat het nodig is. Niet op papier maar altijd beschikbaar via smartphone of tablet. Het traject van een  knie– en heupoperatie verschijnen als eerste in Mijn behandeling. Op termijn worden andere behandelingen aan deze app toegevoegd. 
 
Daniël de Kam is orthopeed in het Deventer Ziekenhuis. Hij zegt over de nieuwe app Mijn Behandeling: ‘De app zorgt ervoor dat patiënten beter voorbereid naar hun intake en opname komen, wat resulteert in minder uitval van onderzoeken en behandelingen, en minder angst onder de patiëntengroep. Patiënten zijn actiever bezig met hun behandeltraject. Dit zorgt ervoor dat ze sneller herstellen.’ 
  
Er komt veel op patiënten af als zij bij de specialist of verpleegkundige op het spreekuur komen. Zij krijgen veel informatie en vaak onthoudt de patiënt maar een deel van de informatie. Patiënten worden vaak met veel verschillende  folders geïnformeerd over de voorgestelde behandeling. De folder raakt gemakkelijk kwijt, is niet overal beschikbaar en de mogelijkheden voor visuele ondersteuning zijn beperkt. Dankzij de app Mijn behandeling is de patiënt optimaal geïnformeerd. De patiënt kan de informatie die hij tijdens het consult van de specialist en verpleegkundige kreeg, op elk gewenst moment weer in de app teruglezen. 
  
Het behandelplan van de patiënt wordt eenvoudig weergegeven op een persoonlijke tijdlijn. Voor elke fase in het traject zijn de stappen beschreven; van voorbereiding, operatie tot en met nazorg en de periode thuis. De Kam: ‘De app volgt zo als het ware “de reis” van de patiënt door een behandeltraject heen. De app kan berichten of herinneringen sturen op het moment dat dit nodig is. Zo zijn patiënten altijd op de hoogte van de belangrijkste zaken rond een behandeling. Ook is het mogelijk naasten of familieleden toegang te geven tot de app om te participeren.’  
 
Download de app gratis in de appstore (https://apple.co/2QcMate) of via Google Play(http://bit.ly/2P0HVEf) of zoek op Mijn behandeling van het Deventer Ziekenhuis.